SÖV: nagy segítség az új traktor

Körzeti erdőtervezés Sándorfalvánál
2020-03-04
Bemutatkozott a város idei költségvetése
2020-03-04

Utoljára frissítve 2020-03-04

Noha a Ciara viharciklon éppen csak meglegyintette Csongrád megyét, így is hatalmas károkat okozott Csongrád megyében is: a Sándorfalvi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tűzoltói napokon át segítettek a viharkárok fölszámolásában a városlakóknak. A letört, fölaprított fákat és a további viharkárokat a SÖV ezzel a pályázaton elnyert traktorral és a szintén új, mögé kapcsolt pótkocsival szállította el

Több, mint egy fél éve már, hogy Sándorfalvára megérkezett az a traktor, amelyet Dóccal közösen nyert el az önkormányzat. A gép a Külterületi helyi közutak fejlesztése, önkormányzati utak kezeléséhez, állapotjavításához, karbantartásához szükséges erő- és munkagépek beszerzése című, VP6-7.2.1-7.4.1.2-16 kódszámú pályázattal sikerült megvásárolni, de nemcsak a Belarusra futotta az elnyert 20 millió forintos támogatásból, akkor nyáron a traktorral együtt érkezett meg egy MUMGÉP FG 100 függesztett gréder is.

– Nagyon hiányoztak ezek a gépek korábban a településről, nagyon örültünk neki, amikor végre átvehettük a traktort. Azóta gyakorlatilag folyamatosan használjuk – mondta Deák Sándor, a SÖV Nkft. első embere. A traktorhoz további adaptereket is nyertek: tolólapot, sószóró berendezést, fronthidraulikát. A gréderrel már külterületen utakat is javított a vagyonkezelő. – Azt nem bánom, hogy a hókotrásnál nem kellett még bevetni, de amikor nagyon fagyos volt az idő abban a néhány napban, amikor volt tél, akkor a sószóróval már sóztuk az utakat, sőt elősózást is végeztünk.

A pótkocsi lassan összenőtt a traktorral, rengeteg földet szállítottak már a járművel, Deák Sándor bízik abban, hogy a fölszerelhető adapterek számát még tovább lehet esetleg más pályázati forrásokból bővíteni, sőt az sem lenne utolsó, ha még egy hasonló gépe lenne a SÖV-nek. – Egy tárcsa nagyon fontos lenne a még hatékonyabb útjavításokhoz. A padkázásnál is tudjuk már használni a traktort, de ez a géplánc még kevés egy ilyen munkavégzéshez. Ugyanakkor biztos, hogy sokkal jobban állunk, mint néhány éve – jegyezte meg az igazgató.

A cégnél külön felelőse van a traktornak, a kollégát az önkormányzat alkalmazza, az ő foglalkoztatása szintén része volt a pályázati feltételeknek.