E-ügyintézés

A nyomtatványok letöltésének és kitöltésének folyamata a következő:

Kérjük első lépésként töltse le ÁNYK–t (Általános Nyomtatványkitöltőt Alkalmazás)!

Ezután válassza ki az ügytípushoz használandó elektronikus nyomtatványt! A kiválasztott nyomtatványt le kell mentenie a számítógépre, majd az ÁNYK program segítségével megnyitva kitölteni (a kitöltési útmutató segítségével).

A kitöltött űrlapokat az Ügyfélkapuba történő bejelentkezést követően az Általános dokumentumfeltöltő alkalmazás oldalán töltheti fel.

ugyfelkapu

    

 
kozig hivatal

Az e-papír szolgáltatás igénybevételének lehetősége

Az elektronikus ügyintézés azon beadványok esetében is lehetővé vált, melyek eddig csak papír alapon voltak benyújthatóak. Az e-Papír hitelesített üzenetküldő alkalmazás segítségével az ügyfélkapuval vagy cégkapuval rendelkező állampolgárok, illetve gazdálkodó szervezetek könnyen kapcsolatba léphetnek az önkormányzat számos szervezeti egységével.

Jogszabályi háttér:

Az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló 2015. évi CCXXII. törvény (Eüsztv.) szerint elektronikus ügyintézésre kötelezett ügyfelek az Általános célú elektronikus kérelem űrlap (e-Papír) szolgáltatást kötelesek igénybe venni. Az e-Papír szolgáltatás célja, hogy azokban az eljárásokban vagy egyszerű ügyekben is legyen lehetősége az ügyfélnek beadványát elektronikus úton továbbítani a hatóság felé, amelyeket gyakoriságuk vagy egyéb ok miatt nem indokolt szakrendszerrel támogatni.

Az e-Papírról:

Az e-Papír egy díjmentes, hitelesített üzenetküldő alkalmazás, amely internetkapcsolaton keresztül, elektronikus úton köti össze az ügyfeleket a szolgáltatáshoz csatlakozott intézményekkel. A felületről csak abban az esetben lehet levelet küldeni, ha az intézmény csatlakozott az e-Papír szolgáltatáshoz, illetve a felhasználó rendelkezik Ügyfélkapuval. (Az ügyfélkapu regisztráció a https://ugyfelkapu.gov.hu linken tehető meg.)

Az e-Papír felület a https://epapir.gov.hu/ oldalon érhető el.

 
A rendszer használata:

Az ügyindításhoz a Bejelentkezés gombra történő kattintást követően a megjelenő KAÜ-felületen az ügyfélkapus felhasználónevet és jelszót kell megadni. A megjelenő e-Papír oldalon különböző témák és ügytípusok közül lehet választani. A felületen a címzett részen a Sándorfalva Városi Önkormányzatot választva az önkormányzatunkhoz rendelt ügytípusok listázhatóvá válnak, így könnyen a megfelelő szervezeti egységhez kerül beadványa. A levélhez max. 24 MB méretű dokumentum is csatolható, amely az Azonosításra Visszavezetett Dokumentumhitelesítés (AVDH) szolgáltatással hitelesíthető.

Elektronikus űrlapok

Tájékoztató az Elektronikus Fizetési szolgáltatásról

Segédlet az elektronikus ügyintézéshez az önkormányzati hivatali portálon