Nyertünk a WiFi4EU pályázaton

Tűzoltóink Algyőn gyakorlatoztak
2019-10-24
A Mindenszentek és Halottak napja kapcsán az áldozattá válás elkerülése érdekében fogadjuk meg a rendőrség tanácsait!
2019-10-24

Utoljára frissítve 2019-10-24

Az internetkapcsolat előmozdítása a helyi közösségekben: WiFi4EU felhíváson pozitívan bírálták el a Sándorfalva Városi Önkormányzat pályázatát.

A pályázaton 15 000 euró (4 952 850 HUF) értékű utalványt nyert az önkormányzat, amely az eszközök telepítésének költségeit fedezi.

A WiFi4EU kezdeményezés olyan támogatási rendszer, amelynek célja, hogy a helyi lakosok és a látogatók kiváló minőségű internet-hozzáféréssel rendelkezzenek a helyi közélet központi helyszínein.

Az ilyen ingyenes, diszkriminatív feltételektől mentes helyi vezeték nélküli internetkapcsolat várhatóan hozzájárul a digitális szakadék áthidalásához.

Emellett minden bizonnyal javítani fogja az olyan online szolgáltatásokhoz való hozzáférést, amelyek növelik a helyi közösségek életminőségét azáltal, hogy megkönnyítik a szolgáltatások, például az e-egészségügy és az e-kormányzat elérését, lehetővé teszik a digitális társadalmi befogadásra irányuló új ajánlatok –például számítógépes és internetes kurzusok –létrehozását, valamint előmozdítják a digitális termékek és szolgáltatások terén innovatív helyi kis-és középvállalkozások fejlődését.