Kalotaszegre kirándultak iskolásaink

Útépítések kül- és belterületen
2022-08-10
A növényeknek lelkük van
2022-08-11

A Miniszterelnökség Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkársága „Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek” című HAT-19-01 kódjelű pályázat keretében a Sándorfalvi Pallavicini Sándor Általános Iskola sikeres pályázatának köszönhetően a sándorfalvi tanulók 3 759 670 forint vissza nem térítendő támogatást használhattak fel a határ menti magyar kulturális örökség megismerésére, közös programok megvalósítására a határon túl élő magyar ajkú gyermekekkel.

A szakmai program címe: „Kalotaszeg Kincsei – Természetjárás és népi kultúra Kalotaszegen” HAT-19-01-0913 projekt. A pályázati program révén 68 tanuló 4 napos tanulmányi kiránduláson a románi területén található Kalotaszeg magyar kulturális értékeit ismerte meg, a Kalotaszentkirályon élő tanulókkal közös iskolai találkozót, sport programokat valósítottak meg, kulturális és személyes kapcsolatokat alakítottak ki az Ady Endre Általános Iskolával.

A program tanulmányi kirándulása megvalósult: 2022. május 27. és június 01. között, a Magyar Állam megbízásából a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával.