Ismerjük meg a Sándorfalván, a sándorfalviakért tevékenykedő embereket!

Erdélyi József, Sándorfalva szülötte a Magyar Kultúra Lovagja lett
2023-02-24
Ittál már Sándorfalva söréből?
2023-02-27

Utoljára frissítve 2023-02-27

Nagy Ádámot szeretik a STAMI diákjai, évek óta népszerű tanára a zeneiskolának

Hat éve főállású tanár a STAMI-ban a Roy és Ádám zenekar művésze. Nagy Ádám óráit nagyon kedvelik a fiatalok, ráadásul arra is lehetőséget kapnak a legtehetségesebbek, hogy fellépjenek vele.

Nagy Ádám zeneszerző, előadóművész, a Roy és Ádám zenekar tagjaként is ismert művész a Sándorfalvi Térségi Alapfokú Művészeti Iskola tanári karát erősíti immár 6 éve. 2014-től vendég oktatóként volt jelen a STAMI nyári zenei táboraiban, 2017-től viszont teljes állású STAMI-s pedagógusként tevékenykedik településünkön.

Az általános iskola alsós tanulóitól a gimnazistákig tanítja fiataljainkat a gitározás művészetére. Mivel Jazzgitár előadóművész diplomával rendelkezik, így a jazz műfajt is megismerhetik tőle tanulóink. Tehetségesebb sándorfalvi diákjaival már közös fellépéseik vannak országszerte.

A kamarazenei foglalkozásaira előszeretettel járnak a tanulni vágyók, akikből jól prosperáló kis zenekarok jöttek létre. Pedagógus tehetségét mi sem igazolja jobban, mint az, hogy előszeretettel látogatják az óráit. Az aktív előadóművészi munkásságával példaként szolgál a tanulóknak is. Megragad minden alkalmat, hogy az országos fellépései mellett Sándorfalván is koncertezzen. A STAMI könnyűzenei táborában láthattuk, hallhattuk a Roy és Ádám zenekarban, Radics Gigivel, Pély Barnával, Bebével, Heincz Gábor – Bigával, a STAMI tanáraiból álló NAKAHARA formációban, Hajdu Klára jazz énekesnő oldalán szerepelni gitárosként, énekesként.

Ádámot már az első Roy és Ádám lemez megjelenése óta ismerhetjük, amiért zeneszerzőként Artisjus díjat kapott. Mintegy 80 szerzeménye került kiadásra, amiért többek között Arany Zsiráf díjat kapott. Egy pár ismertebb TOP listás dala: a „Trambulin”, „Csak egy pillanat”, „Csapból is én folyok”, „Az én órám másképp jár”, „Vagy az ördög van velem”. Olyan neves zenészekkel játszhatott, mint Horváth Charlie, Szakcsi Lakatos Béla, Presser Gábor, Tátrai Tibor, Borlai Gergő és Cserháti Zsuzsa. 2015-ben jelent meg első önálló albuma a Wörk Projekt, amelyben több neves zenész, köztük a világhírű dobos Borlai Gergő is közreműködött.

Másfél hónapja hallgathattuk Nagy Ádámot Budapesten, a Magyar Zene Házában egy szerzői esten, ahol új lemezét mutatta be. A magyar jazz, népzenei és underground képviselőivel, Másik Jánossal, Ágoston Bélával, Szirtes Edina „Mókus”-sal, Kohánszky Rajmund-Roy-al, Borlai Gergővel és sok ifjú tehetséges zenésszel, akik különleges hangszereik egyedi megszólaltatásával egy teljesen egyedi hangzásvilágot hoztak létre. A magyar média több képviselője is úgy írt a koncertről, hogy extravagáns zenei élményt élvezhetett a teltház az általa kitalált és megalkotott zenei fúzióval.

Kívánjuk, hogy ekkora értékekkel bíró zenészként és pedagógusként még sokáig legyen jelen településünkön, közvetítse azokat fiataljainknak és még sokáig varázsoljon el bennünket muzsikájával.