Ittál már Sándorfalva söréből?

Ismerjük meg a Sándorfalván, a sándorfalviakért tevékenykedő embereket!
2023-02-27
Emelkedik a vérvétel ára
2023-02-27

Utoljára frissítve 2023-02-27

Reméljük, a címben szereplő kérdés hamar elterjed majd olyan baráti körökben, ahol kedvelik a minőségi, kézműves sörremekeket, ugyanis már Sándorfalván is található helyi kézműves sör. A Marta’s márka tulajdonosával beszélgettünk.

Ismerik a Dózsa György utca 13. szám alatt álló üzletet? Az épületet biztos. A rendőrőrstől csak egy épület választja el a zöld falú házat, amelyet régebben Kisvadász kocsmaként ismertünk. Ma már egy olyan bolt áll a régi kocsma helyén, aminek saját márkás söre is van.

Márta Róbert és felesége, Hajni, valamint fiaik dolgoznak azon, hogy a lakosság a lehető legjobb áron jusson minőségi termékekhez. Róbert bevallása szerint vállalkozásuk mozgatórugója a neje, de ő maga és fiai is hozzátesznek a bolt sikeréhez mindent, amit csak tudnak. A saját márkás sörrel Robi egy régi álmát váltotta valóra.

Eredetileg egy sándorfalvi sörfőzdét szerettek volna létrehozni, de anyagi okokból az nem sikerült. Így, ugyan a sört Róbert egy barátja főzi, de az ötletgazda egyedi receptje alapján készül. Ennek is köszönhetően lett a sándorfalvi sör annyira karakteres és gyümölcsös.

– Én elég nagy sörös vagyok, ugyan ritkán iszom, de ha igen, akkor csak sört. Egyszer a családdal a Pannonhalmi Főapátságnál kirándultunk, ahol rátaláltam a méltán híres sörükre. Így 2019 nyarán úgy
jöttem haza, nekem ilyen kell – mesélt Robi a Marta’s sör márka elindulásáról.

Sándorfalva első kézműves sörét egyelőre csak a Márta család boltjában lehet megvásárolni, de terveznek terjeszkedni, sőt még a városunkon kívülre is viszik, egész pontosan Dabasra, ahol most nyílik egy új rendezvényház, mert szeretnék, ha mások is megismernék, milyen jó sört lehet itt nálunk fogyasztani. A Marta’s sörből Robiék boltjában nem csupán előre palackozott italt kaphatunk. Frissen csapolt változat is létezik, amit hazavihetünk, hogy a vacsora mellé elfogyasszunk egy meggyes vagy egy pils típusú helyi habzó italt.