Citerás nyílt nap a Budai Sándor Emlékházban

11. napirendi pont: Felhatalmazás Dr. Szőke Zsolt László háziorvos feladatellátási szerződésének megszüntetésének előkészítésére
2021-07-28
Munkavállalókat keres a Sándorfalvi EESZI
2021-08-03

Utoljára frissítve 2022-10-19

A Sándorfalvi Citerazenekar Magyarország legrégebbi alapítású, a mai napig aktív, több generációt felölelő citerás zenekara. Repertoárjukban hangsúlyosan dél-alföldi nótacsokrok szerepelnek. A nyílt napon nyilvános próbát tartottak az érdeklődőknek, akiknek lehetőségük nyílt megismerkedni a hangszerrel, kipróbálni a különféle citerákat. A muzsikáláshoz autentikus környezetet biztosított az öreg, szépen felújított parasztház (az alapító Budai Sándor lakóháza) épülete és kertje, mely jelenleg tájházként és citeramúzeumként is funkcionál. Jól illeszkedett a programhoz a népi játszótér a gyerekek részére. A vendégeket és a résztvevőket vacsorával láttuk vendégül az este folyamán.

A rendezvénnyel a cselekvési tervvel összhangban a helyi citerakészítésre, a citeramuzsikára, a dél-alföldi népzenére mint helyi hagyományokra hívtuk fel a figyelmet, erősítettük a citerás közösséget, bemutattuk a tájházat, amely a sándorfalvi helyi épített örökség egyik kiemelkedő, megóvandó objektuma.

A rendezvény a “Közösségfejlesztés Dóc, Ópusztaszer, Sándorfalva és Szatymaz összefogásával” című, és TOP-5.3.1-16-CS1-2017-00008 kódszámú támogatás keretein belül valósulhatott meg.