Aláírták a „Bikakaszáló” kivitelezési szerződéseit és munkavégzésre átadták a területet

8. napirendi pont: Beszámoló költségvetés I. félév
2019-09-17
Lezajlott a tanyasi lakosság felzárkózását segítő munkacsoport első ülése
2019-09-18

Utoljára frissítve 2019-09-18

Szeptember 11-én, a délelőtti órákban megszülettek a Bikakaszáló hasznosításához szükséges építkezésről szóló szerződésekre az aláírások. Pár nappal később a területet is átadták munkavégzésre.

Gajdosné Pataki Zsuzsanna polgármester és a Czellgép Kft ügyvezetője, Czellár Lajos kivitelező és Moldován Attila műszaki ellenőr a területet is megtekintette, ahol egyeztettek arról, mi és hogyan épül majd meg. Azt is átbeszélték, hogy a munkálatok ideje alatt miként lehet majd a focipályákat megközelíteni. Ezzel kapcsolatban a kivitelező cég vezetője biztosította a polgármestert, hogy a focipályákat használóknak veszélytelen bejárást nyújtanak majd.

A Sándorfalva Bikakaszáló területén alapinfrastrukturális feltételek kialakítása gazdaság- és vállalkozásfejlesztési célból című pályázat, amelyet meg is nyertünk egy régi terve a városnak és vezetőségének. A kivitelező előreláthatólag 2020 végén fejezi be a beruházást.

Gajdosné Pataki Zsuzsanna a projekt kapcsán a következőket mondta.

„Szeretném, ha minél több vállalkozó választaná majd a Bikakaszálót telephelyéül. Az eddig parlagon hevert hatalmas sándorfalvi terület ezzel bekerül a gazdasági vérkeringésbe, de ez csak úgy lehetséges, ha a vállalkozók is közreműködnek ebben. Remélem, hogy ezzel a beruházással a vállalkozások előtt megnyitjuk a további fejlődés útját, úgy hogy új munkahelyek is létesülhetnek településünkön.”

A terület munkavégzésre átadása is megtörtént az aláírás után pár nappal.