Visszavásárolhatják ingatlanjukat azok, akik a Nemzeti Eszközkezelő bérlői voltak

Jegyzőkönyv Sándorfalva Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2019. március 26-i rendkívüli nyílt üléséről
2019-04-04
Újra meghirdetik az Útravaló Ösztöndíjprogramot
2019-04-04

Utoljára frissítve 2019-04-04

A Nemzeti Eszközkezelő március 31-éig tájékoztató levelet küldött bérlőinek, amelyben felajánlotta az arra jogosultaknak, hogy eddigi bérelt ingatlanukat kedvezményesen visszavásárolják.

A közlemény szerint

„a megvásárlásra a bérlőknek egy összegben vagy részletekben van lehetőségük, de dönthetnek úgy is, hogy továbbra is bérlőként laknak az ingatlanban változatlan feltételek mellett.

Kérjük bérlőinket, hogy a tájékoztató levelünket vegyék át és olvassák el figyelmesen! A levél a döntési lehetőségek szerint háromféle nyilatkozatmintát tartalmaz:

1. Nyilatkozat egyösszegű kedvezményes visszavásárlásról,

2. Nyilatkozat részletfizetéssel történő visszavásárlásról,

3. Nyilatkozat bérleti szerződés változatlan feltételek melletti fenntartásáról

Kérjük, hogy döntése szerint mindenki válassza ki az egyik nyilatkozatot, és kitöltve küldje azt vissza a Nemzeti Eszközkezelőnek a kézhezvételtől számított 60 napon belül. Kérjük bérlőinket, hogy mindenképpen válasszanak egyet a három lehetőség közül és nyilatkozatukat küldjék vissza 60 napon belül, mivel ennek elmulasztása esetén a jogszabályok rendelkezése szerint a bérleti díj 2019. július 1-jétől a háromszorosára emelkedik.

Külön felhívjuk ügyfeleink figyelmét, hogy a részletvételről szóló nyilatkozaton ne felejtsék el feltüntetni az állampolgárságukat és a személyi azonosítójukat (a lakcímkártyája hátoldalán található 11 tagból álló számsor) is.”

A döntéshez és a nyilatkozat kitöltéséhez segítséget kaphatnak az eszközkezelő szegedi ügyfélszolgálati irodájában.

6722 Szeged, Rákóczi tér 1. I. em. 112.

Telefon: 06 30 165 4986

Az irodában csak a visszavásárlással kapcsolatos ügyintézésre van lehetőség!

További információkért hívja a Nemzeti Eszközkezelőt a 06-1-795-5100-as telefonszámon, vagy írjon az info@netzrt.hu e-mail címre, illetve látogassa meg honlapjukat a www.netzrt.hu címen.

Részletes letölthető tájékoztatót itt talál!