Újra meghirdetik az Útravaló Ösztöndíjprogramot

Visszavásárolhatják ingatlanjukat azok, akik a Nemzeti Eszközkezelő bérlői voltak
2019-04-04
Szemétszedés társadalmi munkában
2019-04-04

Utoljára frissítve 2019-04-04

Jelentkezni online április 14-éig kell, a borítékokat postára adni viszont még másnap április 15-én is lehet.

Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Programiroda az Útravaló Ösztöndíjprogram keretében a 2018/2019. tavaszi félévre vonatkozóan (2019. márciustól–júliusig öt hónapra) ismét meghirdeti az Út a középiskolába és az Út az érettségihez alprogramok pályázati felhívását.

Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program – az EFOP-3.1.4-15-2015-00001 és a Versenyképes Magyarország Operatív Program – VEKOP-7.3.1-17-2017-00001 projekttel egyedi célként tűzte ki a végzettség nélküli iskolaelhagyás csökkentését, a hátrányos helyzetű tanulók végzettségi szintjének növelését, valamint a minőségi oktatáshoz, neveléshez és képzéshez való hozzáférés biztosítását. Ennek egyik eszközeként a sérülékeny társadalmi csoportokhoz tartozó tanulók iskolai sikerességének szakmai-tartalmi fejlesztéssel és a hátrányokat közvetlenül kompenzáló tevékenységekkel történő támogatást fogalmazta meg.

Az Út a középiskolába alprogram célja, a résztvevő tanulók felkészítése, az érettségit adó középiskolákban való továbbtanulásra. Az Út az érettségihez alprogram célja, a résztvevő tanulók támogatása, a középiskola sikeres befejezése érdekében és a felsőoktatásba való bekerülés elősegítése. Várjuk mindazon iskolák jelentkezését, akik részt kívánnak venni az Útravaló Ösztöndíjprogram két alprogramjában – az Út a középiskolába vagy az Út az érettségihez alprogramban.

A pályázat ösztöndíjat és mentori támogatást nyújt a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű tanulóknak. A tanulókat kiegészítő ösztöndíjjal szeretnénk motiválni. A program a mentoroknak ösztöndíjat és szakmai háttértámogatást biztosít.

A jelentkezési felhívás és a hozzátartozó útmutató az EMET honlapján megtalálható.

Kérdésekre az ösztöndíjprogram ügyfélszolgálatának munkatársai készséggel válaszolnak:

info.utravalo@emet.gov.hu

telefon: +36(1) 309-4418

A két tájékoztató honlapunkról is letölthető

Út a középiskolába

Út az érettségihez