Végre működik a „szemétszámlázás”

Járdaépítés: újra kiírták a pályázatot
2018-02-21
Sándorfalvi Kisbíró – 2018. január
2018-02-21

Utoljára frissítve 2018-03-02

A hulladékgazdálkodási rendszer átalakítása lezárult, a hulladékszállítási közszolgáltatási díj pontos beszedését lehetővé tevő informatikai rendszer hosszú idő után működik.

Az ingatlanhasználók túlnyomó többsége a számláját határidőig kiegyenlítette. A lakosság töredéke azonban egyes esetekben nem megfelelő időben teljesítette a számlán jelölt kötelezettségeit. A Hulladékgazdálkodás az elmúlt időszakban felhalmozott tartozásokra késedelmi kamatot nem számít fel.

A hulladékszállítási közszolgáltatási díjhátralékok beszedése és kezelése érdekében az ingatlanhasználót személyesen felkereső díjbeszedő fog kísérletet tenni az esetleges díjhátralékok beszedése érdekében.

Fontos kiemelni, hogy a személyes felkeresés elmulasztása nem jár azonnal a végrehajtási eljárás megindításával. Amennyiben a személyes felkeresés alkalmával a díjbeszedő nem találja a megadott címen az ingatlanhasználót, úgy értesíti az újabb látogatás időpontjáról, amelynek során lehetőség van a befizetésre.

A személyes beszedést végző munkatársak minden esetben fényképes igazolvánnyal igazolják kilétüket,

a személyes felkeresés során a kiegyenlítetlen számlával mindenben megegyező „Beszedési értesítő” alapján jogosultak készpénzben, a számla teljes összegének átvételére – részteljesítésre ez alkalommal nincs mód. A díjbeszedő a készpénz átvételét a Beszedési értesítőn aláírásával igazolja, amelyet az ingatlanhasználónak átad.

A díjbeszedőknél a személyes felkeresés során lehetőség nyílik a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételével kapcsolatos változások (például ingatlanhasználó adatainak változása) bejelentésére, díjbeszedők általi rögzítésére is. A díjbeszedők emellett felvilágosítást adnak a további ügyintézéssel kapcsolatos teendőkről is.

BBK HUNGARY Kft.
6724 Szeged, Ősz utca 42. A ép.
Lukács István
Telefon: 30/956 7533
E-mail cím: dijbeszedes.csm@gmail.com