Tüzelőt kapnak a rászoruló családok az önkormányzattól

Egyenlő Bánásmód Hatóság: 2018 januárjában így „rendelnek”
2018-01-08
10 millió forint „csodalátásra”
2018-01-11

Utoljára frissítve 2018-01-11

Szociális tűzifát csak az ötezer fő alatti települések kaptak, Sándorfalva lignittel segít.

A kormányzati akaratnak megfelelően szociális tűzifát csak az ötezer főnél kisebb lélekszámú települések oszthatnak pályázati pénzből a rászoruló lakosaik között. Az önkormányzat a rendkívüli települési támogatásra előirányzott támogatási keret terhére 459 ezer 994 forint értékben lignit dió szenet vásárolt a krízis helyzetbe került családoknak – csakúgy mint a korábbi években.

A lignitre írásban lehetett pályázni az önkormányzatnál. Az elbírálás után a SÖV munkatársai mindenkinek kiszállítják a tüzelőt. Tavaly decemberében harminchat családnak, családonként egy mázsa lignitet szállítottak ki. Idén januárban, az első héten tizenöt család nyújtotta be kérelmét eddig. A tüzelő kiszállítása már megkezdődött, folyamatban van.

A pályázati lehetőségekről bővebb információt az önkormányzat Szociálpolitikai Csoportjánál lehet kapni személyesen vagy hívják a 62/572-962-es telefonszámot.

További támogatásként Sándorfalva képviselő-testülete december 21-i rendkívüli testületi ülésén döntött arról, hogy saját költségére kilencven köbméternyi 558 ezer forint értékű puhafát Hódmezővásárhelyről, a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-től elszállíttassa, és azt a lignithez hasonlóan kiosszák a rászoruló között. A fát a Közút a mezőgazdasági földterületek és a közutak között fekvő területek tisztán tartása keretében termelte ki.