Rá sem ismer majd a Petőfi Emlékkönyvtárra!

Dóci lőtér: január végén lesz először gyakorlat
2018-01-04
Egyenlő Bánásmód Hatóság: 2018 januárjában így „rendelnek”
2018-01-08

Utoljára frissítve 2018-01-05

Vadonatúj épületrésszel bővül a Dózsa György utcai intézmény – az Alkotmány körút felől. Húszmillió forintból 2019. augusztus 30-áig kell átépíteni.

A könyvtári intézményrendszer tanulást segítő infrastrukturális fejlesztései című pályázatot is megnyerte Sándorfalva: a Kulturális Központhoz tartozó Petőfi Emlékkönyvtár egy vadonatúj épületrésszel bővül, megépülte után ott tartják a különböző oktatásokat, kreatív foglalkozásokat.

Az egész életen át tartó tanulás érdekében egy új oktatási célú, kreatív foglalkoztató terem kialakítása a Petőfi Emlékkönyvtárban – így adták be a támogatási kérelmet, amelyhez nem kellett önerőt biztosítani.

Azaz

0 forint városi, intézményi költség mellé

nyert a település

19 millió 996 ezer 695 forintot.

Az új épületrésznek 2019. augusztus 30-áig kell megépülnie.

Rendben, de hova?

Valamit valamiért: ha eddig szeretett beszélgetni, napozni az Alkotmány körúti téglakerítés előtt, ezt már nem sokáig teheti meg. És a kis virágoskertnek is más helyet kell találni –van még elég hely erre az udvarban. Erre a telekrészre húzzák föl ezt a hetvenegy négyzetméteres új épületrészt. A Petőfi Emlékkönyvtár hasznos épületrésze így közel harminc százalékkal bővül – most 208 négyzetméter.

Nem kérdés, a bővítésre szükség van: az L alakú épület szobái kis méretűek és egymásból nyílnak, emiatt egy-egy foglalkozás tartása akadályozza a könyvtár zavartalan működését – emlékezzenek csak a mostanában rendszeresen megtartott számítógépes tanfolyamokra.

A nagyméretű terem hiánya miatt, a jelentősebb könyvtári foglalkozásokat könyvtáron kívül, máshol tartja még az intézmény – hogy egy egészen „hazai” eseményre emlékeztessük önöket: Kékesi Dóra író-olvasó találkozója, könyvbemutatója sem a könyvtárban volt, hanem a Pallavicini Kastélyban.

A mostani sikeres pályázattal elnyert támogatásból nemcsak az építkezésre telik, hanem bútorokra is. A pénz egy részéből

  • 15 könyvállványt,
  • 12 trapézasztalt,
  • 50 széket és
  • 2×24 gyerekeknek való puha ültetőt

vásárol a könyvtár.