Támogatási szerződés született a megyei önkormányzat és a rendőr-főkapitányság között

Fontos közlés a sárga szelektív hulladékgyűjtő edényekkel kapcsolatban
2020-06-16
Július elsejétől ismét fizetős a parkolás Szegeden
2020-06-17

Utoljára frissítve 2020-06-16

A mai napon aláírásra került a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat és a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság közötti támogatási szerződés.

A két szervezet között évek óta rendkívül jó a kapcsolat.

A rendőrség Magyarország Alaptörvényében meghatározott alapvető feladata a bűncselekmények megakadályozása, felderítése, a közbiztonság, a közrend és az államhatár rendjének védelme. A rendőrség részt vesz a jogellenes bevándorlás megakadályozásában.

A megyei közgyűlés vezetősége rendkívül nagyra értékeli és hálás a Főkapitányság munkájáért, nevezetesen azért, hogy védte a nemzeti és az európai értékeket, képviselte a hazai és közösségi érdekeket, integrált határellenőrzést hajtott végre, ami a komplex biztonság szerves részévé vált.

A megye közrendje, közbiztonsága szélsőségektől mentes, kiegyensúlyozott maradt. A közrend és közbiztonság, valamint a határvédelem terén elért eredmények az együttműködők és megerősítők képességeinek integrálásával valósult meg.

A megyei főkapitányság által indított prevenciós programok életkornak megfelelő előadásokkal, rendezvényekkel, szakmai kiadványokkal, oktatófilmekkel segítik a fiatalok figyelmét felhívni többek között a bűn- és baleset-megelőzésre, a drogfogyasztás veszélyeire, az elsősegély nyújtásra.

A Gémes László elnök vezette megyei önkormányzat felelősséget érez a Csongrád-Csanád megyei polgárok biztonságérzetének erősítéséért és nyugalmának biztosításáért, ezért a Csongrád-Csanád Megyei Közgyűlés úgy döntött, hogy a 2020. évi költségvetése terhére egyszeri 2.000.000,- Ft, azaz Kettőmillió Forint vissza nem térítendő pénzbeli támogatást biztosít a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság részére, rendészeti, bűnügyi, bűnmegelőzési szakmai szolgálati feladatainak támogatására.

A támogatási szerződést 2020. június 16-án Gémes László a megyei közgyűlés elnöke és Dakos József dandártábornok, a megyei rendőrkapitány írták alá.

Forrás: CSCSMÖ