Tájékoztató a hulladékgazdálkodási rendszert érintő egyes változásokról

Fényképes összefoglaló a „Sándorfalva Kincsestára” c. könyv bemutatójáról
2023-05-04
Színvonalas műsorral szórakoztattak a diákok a Pallavicini napon
2023-05-08

Utoljára frissítve 2023-05-05

2023. július 1-jével új hulladékgazdálkodási rendszer fog életbe lépni, melyben a magyarországi települési hulladék begyűjtését, kezelését és számlázását a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. fogja végezni.

Hulladékkezelés és gyűjtés:

Az ingatlanhasználókat érintő hulladékkezelési és begyűjtési folyamatok az eddig megszokott formában fognak továbbra is működni az új rendszer életbe lépése után is.

A hulladék gyűjtése és kihelyezése, továbbá a hulladék elszállításának időpontja és gyakorisága változatlan marad, minderről továbbra is a közszolgáltatók által közzétett hulladéknaptárakból lehet tájékozódni.

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díj számlázása és befizetése:

A hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díj számlázásával és befizetésével kapcsolatban 2023. július 1-je után fontos változás lép életbe. A befizetésre vonatkozó változások fokozott figyelmet igényelnek.

A 2023. július 1. napját követő szolgáltatási időszakokra vonatkozó számlákat a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. fogja kiállítani a hulladékbirtokosok részére, így a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díj befizetése – a címzett által választott fizetési módnak megfelelően – az alábbiak szerint módosítandó!

1. Banki átutalás esetén a következő bankszámla adatok szükségesek az utaláshoz:

MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt.
OTP Bank
11794008-24030025

Az utalás közlemény rovatában továbbra is meg kell adni a számla sorszámát és azt az egyedi vevő (fizető) azonosítószámot, mely az átutalni kívánt hulladékgazdálkodási közszolgáltatási számla 3. oldalán, a bal felső sarokban található. A már megszokottak szerint az utalást segítő részletes tájékoztatás (a bankszámla és a közlemény rovatban feltüntetendő adatok pontos ismertetésével) továbbra is megtalálható lesz a számlákon.

2. Csoportos beszedési megbízás esetén további teendő nincs.

Az NHKV Zrt., mint kedvezményezett javára csoportos beszedési megbízás teljesítésére adott felhatalmazás a 2023. július 1-jét követően a hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény erejénél fogva a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt., mint kedvezményezett javára megadott felhatalmazásnak minősül.

3. Csekkes befizetés esetében a számla mellé már az új kedvezményezett (MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt.) nevére kiállított csekket fogják kiküldeni a számla mellékleteként.

4. Díjnet szolgáltatás/e-számla igénybevétele esetén, amennyiben fizetési módként
– a banki átutalás került korábban kiválasztásra, a kedvezményezett adatait a fenti, banki átutalás esetében leírtak szerint módosítandó;
– a csoportos beszedési megbízás került kiválasztásra, vagy bankkártyás fizetéssel kerül kiegyenlítésre a számla a felületen, további teendő nincs.

Kérdésekkel a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási számla első oldalán szereplő ügyfélszolgálati elérhetőségek valamelyikéhez lehet fordulni; illetve általános információk a www.mohu.hu és a www.nhkv.hu oldalak egyikén érhetők el.