Sándorfalvi felfedező 2. rész: Dezső, az előkert szépe

Gyönyörűen átépítették a volt pártházat
2019-05-03
Változik a posta nyitva tartása
2019-05-07

Utoljára frissítve 2019-05-07

Egy újabb előkertet mutatunk be, amelyhez hasonlókkal jó esélyekkel indulhatunk a Virágos Magyarország versenyen.

Sándorfalvát számos szép előkert díszíti, egyesek mégis kilógnak a sorból. Persze ezt most jó értelemben értjük, hiszen kinek ne csalna az arcára mosolyt egy olyan előkert, amiben egy helyi nevezetes állat alapján készült virágtartó is helyet kapott.

Az Alkotmány körút egyik mellékutcáját színesíti az a virágtartó, aminek nem véletlen a hattyú formája.

„Évek óta kacérkodtam már a hattyú gondolatával. A honlapon nemrég megjelent cikk, a lila kerékpáros előkertről adta meg a végső lökést ahhoz, hogy meg is valósítsam. Az alap ötletet egyébként Dezső adta, aki ugye a Nádastó lakója.” – mondta Mihály, aki családjával már harminc éve él abban a sándorfalvi házban, aminek az előkertjét a Dezső ihlette virágtartó díszíti.

Az említett Dezső, annak a két hattyúnak az egyike, akik a Nádastó Szabadidőparkban már törzsvendégnek számítanak. Mihály azt is elárulta, hogy a hattyú formájú virágtartóra már sok szépet mondtak és úgy látja, tetszik az embereknek a műve.

Azt is elmondta még, hogy a megalkotása sem volt igazán időigényes. Orosz You Tube videók alapján szétvágta és megdrótozta a gumiabroncsot, amiből végül megszületett Dezső hasonmása. Egy délután alatt el is készült vele, majd csak a festék száradása húzta el az időt. Még anyagilag sem volt megterhelő a művelet, ugyanis a lila kerékpárhoz hasonlóan, ebben az esetben is gyakorlatilag hulladékból készült a kis szobor, amibe végül vinka virágokat ültettek.

Mihály meglátása szerint egy szép előkerthez nem is kellenek nagy áldozatok. A tisztaság és egyszerűség híve ő, így a kéthetente nyírt gyepet nem is díszítik túl.

Arra továbbra is biztatunk arra minden kedves lakost, folytassák előkertjeik szépítgetését, mert városunk idén is nevezni kíván a Virágos Magyarország versenyre, melynek részleteiről időben tájékoztatjuk is a sándorfalviakat.