Sándorfalván marad a Mahindra

Adója egy százalékával gondoljon a helyi civilekre!
2020-01-28
Februárban megmérik a robbantások hatásait
2020-01-28

Utoljára frissítve 2020-01-28

Bevált a Szer3-as, végleg megkapták a sándorfalvi tűzoltók a Mahindra GOA DC Heros – ÖTE gyorsbeavatkozó járművet.

Még tavaly május 9-én a Sándorfalvi Önkéntes Tűzoltó Egyesület volt az egyik szervezet az országban, amely tesztelésre megkapta a járművet a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságán. A féléves csapatpróba után decemberben tűzoltóink visszavitték Budapestre a terepjárót, de csak azért, hogy végleg az övék lehessen: a gyorsbeavatkozó végleg Sándorfalván marad!

Májusban Polyák Tamás azt mondta az autóról:

„Nem lesz olyan tűzeset vagy baleset, ahova ne vonulnánk ezután vele. Egyik nagy előnye, hogy B kategóriás jogosítvány, illetve a megfelelő pályaalkalmassági vizsga elég a vezetéséhez, így gyakorlatilag az egyesület tagjai közül bárki vezetni tudja a járművet. A csapatpróba azt jelenti, folyamatosan tesztelnünk kell az autót, sőt folyamatos jelentés kötelezettségünk van: a BM Heros ugyanis számít a mi javaslatainkra is.”

Az összkerék meghajtású terepjáróval, négy sándorfalvi tűzoltó indulhat menteni. Rengeteg minden elfér hátul az autóban. Többek között két porral oltó, két légzőkészülék, motorfűrész, létra, különböző méretű tömlők, háti avaroltó, valamint egy 13 kW-os Briggs & Stratton négyütemű benzinmotoros szivattyú, amely a 300 literes víztartályból juttatja ki az oltóanyagot.

Azt kívánjuk, tűzoltóink minél kevesebbszer használják a Mahindrát, álljon csak minél többet a Széchenyi utcai tűzoltószertárban!