Februárban megmérik a robbantások hatásait

Sándorfalván marad a Mahindra
2020-01-28
Sándorfalvi Kisbíró – 2019. december
2020-01-30

Utoljára frissítve 2020-01-28

Képviselő-testületünk úgy döntött, hogy egy független céggel beméreti, mekkora a Magyar Honvédség által használt robbantókertben történő robbantások hangereje, légnyomása és szeizmikus ereje.

Sándorfalva lakosai többször is jelezték már azt Önkormányzatunk felé, hogy a honvédség által végrehajtott gyakorlatok hangosak, zavarják őket az életvitelükben.

Emiatt született meg a testületi döntés arról, hogy egy független céggel beméretjük a robbantások által keltett hangerőt, légnyomást és szeizmikus értékeket.

A mérés időpontja február 13-án, délelőtt 11 órakor lesz. Az időpont kiválasztásánál azt is figyelembe vette az Önkormányzat, hogy a mérés olyan időpontban legyen, amikor a fák csupaszok, hogy a lombkoronák által keltett hangtompító hatást is ki lehessen küszöbölni.

A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva mindig törekszik arra, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát.

Kérjük a lakosság megértését és türelmét az ügyben! A mérés eredményéről természetesen szintén tájékoztatni fogjuk a lakosságot.