Sándorfalva első újságja

A hibabejelentések megkönnyítését szolgálják a táblák
2023-09-06
Őzbak trófea mustra
2023-09-07

Utoljára frissítve 2023-09-07

Emlékeznek még azokra a történetekre, amiket még tavaly novemberében elevenítettünk fel a 1973-as „Így élünk mi Sándorfalván – Falukrónika” című kiadványból? Most előkerült a legelső Falukrónikából egy példány, amiből szemezgettünk egy picit.

Az 1972 áprilisában kiadott újság úttörő volt. Azelőtt, ahogyan azt az újság szerkesztője, dr. Ócsai József is írja az újság előszavában, Sándorfalvának még nem volt írott története.

Nekik hála viszont most visszatekinthetünk múltunkra, amin keresztül megtapasztalhatjuk, vannak örök érvényű dilemmák. Mint például a 8. osztályosok előtt álló választás, hogy hol tanuljanak tovább. Arra is emlékeztet minket a régi, megsárgult, öreg papírra nyomtatott szavak, hogy a sándorfalvi diákok régebben is tehetséges és ügyes gyerekek voltak.

Az újságban persze ezeken kívül több írás is szerepelt, de azok inkább meglehetősen száraz beszámolók városunk 70-es években történt gazdálkodásáról és ipari tevékenységeiről.

Amennyiben van rá igény, közzé tehetjük az eddigi újságok minden egyes oldalát és ha van otthon Önöknél ehhez hasonló régi kincs, mint azt is nagyon szívesen archiváljuk és digitálisan megosztjuk a lakossággal.