Régi-új helyszínt kap a sándorfalvi búcsú

Családsegítőt keres a Sándorfalvi EESZI
2021-09-02
Konyhai kisegítőt keres a Hungast
2021-09-08

Utoljára frissítve 2021-09-07

Még emlékezhetnek azokra az időkre, amikor a városközpontban kapott helyet a Mária napi búcsú. Később a rendezvény a tágasabb Május 1. térre került át, ám a Sándorfalvi Piactér átalakításának köszönhetően idén újra a városközpontban kerül majd megrendezésre.

A Sándorfalvi Piacteret úgy alakították át, hogy a területet a Kastélykerttel egybe nyitották, így a tágas szabad tér lehetőséget ad rendezvények megvalósítására is: itt volt például az általános iskolai ballagás, a Gasztro Napok, és a búcsú is itt fog helyet kapni.

„A belvárosi terület átalakításának köszönhetően egy olyan közösségi tér jött létre, amely növeli az ehhez hasonló rendezvények színvonalát. A búcsú árusai a piac térkövezett során lesznek majd, ez előrelépés a Május 1. térrel szemben, hiszen ott csak füves terület van. A szociális épületek is pozitívumok, mosdót is igénybe vehetnek majd a látogatók.” – nyilatkozta Makra Gábor, a SÖV Kft. ügyvezető igazgatója.

Reméli, elnyeri majd a lakosság tetszését, és kíváncsian várják majd a visszajelzéseket.

A Mária napi búcsú időpontja szeptember 12. Új helyszínen, de a szokásos programokkal várják a látogatókat: lesz kirakodóvásár, és a mini vidámpark keretein belül jobbnál jobb forgókat próbálhatnak majd ki a gyermekek és a felnőttek egyaránt.

Az ünnepi szentmise sem marad el: habár a templom felújítási munkálatai még zajlanak, a mise megrendezésre kerül majd: a SZIKK-ben 10:30 órakor várják a hívőket.