Pályázatból újul meg a Kastély- kávézó

Defibrillátor kapnak labdarúgóink
2019-07-01
Gyárlátogatáson járt az alpolgármester
2019-07-01

Utoljára frissítve 2020-03-24

Örömmel közöljük Tisztelt lakosainkkal, hogy Önkormányzatunk sikeresen pályázott a Déli Napfény LEADER Egyesület helyi akciócsoport által kezdeményezett VP6-19.2.1.-21-A1-17 azonosítószámú „Kulturális értékek megőrzése és megismertetése” című felhívásra.

Az akciócsoport stratégiája, és a pályázat célja a helyi jellegzetességek és erősségek kiaknázása, helyi örökségvédelmi intézkedések támogatása. 2020-ra elért intézkedéseik alapján elmondható, hogy a térség gazdag kulturális, szellemi és tárgyi emlékeinek megőrzése hangsúlyos szerepet kapott.

A vidéki élet értékeinek fennmaradásához elengedhetetlen az állagmegóvásuk és a kapcsolódó hagyományőrzés, valamint kapcsolódva a Vidékfejlesztési Program célkitűzéseihez, elsősorban a helyi , kulturális örökség megőrzése és megismertetése.

Ezt a megvalósulást szolgálja a Kulturális értékek megőrzése és megismertetése című pályázati kiírás. Ezen önkormányzatunk sikeresen pályázott, és nyert.

A kastély felújítására, ami összesen 10 653 264 forintba kerül, pályázati támogatást nyert városunk. Ebből 7 989 948 forint a támogatás és 2 663 316 forint az önkormányzat önereje.

A munkálatokban az alagsorban lévő helyiségek falfelületeit festik le, az alagsorban lévő nyílászárókat javítják és festik, az elektromos hálózatot korszerűsítik, az alagsorban lévő teremből két raktárhelyiséget alakítanak ki válaszfal építésével, valamint a bejárati lépcső falait is lefestik.