Országos hírű lett a sándorfalvi Cukrász lány

2022. augusztus 11.
2022-08-12
Szeptember 18-án lesz idén a Mária napi búcsú
2022-08-16

Utoljára frissítve 2022-08-16

Elek Rita a REÖK Kézműves Cukrászdában dolgozik, mégsem egy édesszájú lány. Fagylaltja, amit csapatban Novák Ádám és a cukrászda többi dolgozójával együtt fejlesztettek ki, országos hírű lett.

A Tömagos-málnás fagylalt említésére valószínűleg többen is felhúzzák szemöldöküket. Ilyet még nem sűrűn kóstolhatott a nép. Személyes élmény ugyan, de őszinte, hogy az említett, díjnyertes fagylalt abszolút megérdemli a díjat, amit kapott, mert valóban finom. Persze csak akkor, ha valaki szereti a tökmag ízét, mert az erősen érződik a hűsítő, nyári édességen. A málna fanyarsága pedig passzol az olajos mag világához. Az Év fagylaltja versenyről a harmadik helyezést elhozó Novák Ádám cukrászmester és a sándorfalvi Elek Rita cukrásszal beszélgettünk, akik megalkották ez a hűsítő csodát.

Novák Ádám elárulta, hogy magával a tökmaggal az ő cukrászdájukban már több termékben is lehetett korábban találkozni, ám még nem fejlesztették ki annyira, mint ebben az idei fagylaltban.

A cukrászmester olyan szakmai titkokba is beavatott minket, hogy a díjnyertes fagylaltban a tökmag négyszeresen is szerepel. Benne van maga a mag, az olaja, a magból készült liszt és a magból készített paszta is. Ezt bolondították meg málnával, amit elmondásuk szerint a savassága miatt választottak.

Elek Rita a versenyről is mesélt, ami előtt elmondásuk szerint nagyon izgult és reménykedtek csak benne, hogy valamilyen díjat sikerül elhozniuk. A cukrászda idén indult először fagylalt versenyen, így már annak is örültek, hogy a döntőbe jutottak. A harmadik helyezés ezen az országos versenyen, a fiatal cukrász lány számára még most is picit hihetetlen.

Ennek a fajta sikernek Rita nem tulajdonít különösebb rejtélyes praktikákat. Saját bevallása szerint ahhoz, hogy egy sándorfalvi lány csapatban a harmadik helyet hozza el egy országos fagylalt versenyről Budapesten, csupán annyi kellett, hogy jó szakmát válasszon azt pedig jó helyen gyakorolja. Ez a bizonyos jó hely A REÖK Kézműves Cukrászda, ahol családias, támogató környezetben könnyen kibontakozhat benne a kreatív oldala is.

Eme utóbbi tényező fontos is Rita számára. Szakmájában a kreativitást imádja a legjobban, ami a hétköznapi emberek számára meglepő lehet, hiszen azt gondolhatnánk, egy cukrász az édességeket szereti a világon leginkább. A mindössze 24 éves helyi lakos számára az édesség csak a munka része.

Ezúton is gratulálunk Ritának és Ádámnak a szép helyezését! További sok sikert kívánunk és reméljük sok hasonló finomság fog még készülni a sándorfalvi cukrász lány és kollégái keze által.