Nem fogadnak egyéni tárgyadományokat a karitatív szervezetek

Aki tud, az maradjon otthon – Praktikus tanácsok az otthoni karanténhoz
2020-03-24
Készpénzmentessé válik a jegyvásárlás a Volánbusz valamennyi járatán
2020-03-24
Vissza a hírekhez

Budapest, 2020. március 21. Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelõs államtitkára, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács elnöke sajtótájékoztatót tart az önkéntességet és adományozást koordináló akciócsoport megalakulása után a Magyar Máltai Szeretetszolgálat országos központjának udvarán 2020. március 21-én. Mögötte Gyõri-Dani Lajos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) ügyvezetõ alelnöke (b) és Kardos István, a Magyar Vöröskereszt fõigazgatója. Elindul a 1357-es adományvonal és a https://segitunkegymasnak.hu/ weboldal, elõbbin pénzt, utóbbin többek között önkéntes munkát, eszközt lehet felajánlani. MTI/Mónus Márton

Nem fogadnak egyéni tárgyadományokat a karitatív szervezetek, és tilos az egyéni gyűjtés is, mert a koronavírus-járvány miatt olyan sokan szeretnének segíteni, hogy a szervezetek nem győzik koordinálni őket – közölte Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács elnöke hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Az államtitkár felhívta a figyelmet, hogy aki segíteni szeretne, az a nemzeti összefogás vonalán, a 1357-es telefonszámon hívásonként vagy sms-enként 500 forinttal, valamint a www.segitunkegymasnak.hu honlapon teheti meg. A felajánlásokat az összefogás 11711711-22222222-es számlaszámára is várják – mondta.

Kiemelte, hogy a lakosság azzal is tud segíteni, ha komolyan veszi az operatív törzs és a kormány utasításait, javaslatait.

Forrás: MTI

Betűméret