Még július elsejéig nyilatkozhatnak a Nemzeti Eszközkezelő bérlői

Aranyos műsorral ballagtak el az ovisok
2019-06-04
Az egységesített önkormányzati elektronikus ügyviteli megoldások bevezetésére pályázott az önkormányzat
2019-06-05

Utoljára frissítve 2019-06-05

A Nemzeti Eszközkezelő fontos időpontra emlékezteti bérlőit. Július elsejéig van idejük nyilatkozataikat leadni feléjük.

A Nemzeti Eszközkezelő az alábbi figyelmeztetést adta ki.

A Nemzeti Eszközkezelő 2019. március 31-ig tájékoztató levelet küldött bérlőinek, amelyben felajánlotta az arra jogosultak számára azt, hogy eddigi bérelt ingatlanukat kedvezményesen visszavásárolják. A megvásárlásra a bérlőknek egy összegben vagy részletekben van lehetőségük, de dönthetnek úgy is, hogy továbbra is bérlőként laknak az ingatlanban változatlan feltételek mellett.

Kérjük bérlőinket, hogy a tájékoztató levelünket vegyék át és olvassák el figyelmesen. A levél a döntési lehetőségek szerint háromféle nyilatkozatmintát tartalmaz:

  • 1. Nyilatkozat egyösszegű kedvezményes visszavásárlásról,
  • 2. Nyilatkozat részletfizetéssel történő visszavásárlásról,
  • 3. Nyilatkozat bérleti szerződés változatlan feltételek melletti fenntartásáról

Kérjük, hogy döntése szerint mindenki válassza ki az egyik nyilatkozatot, és  kitöltve küldje azt vissza a Nemzeti Eszközkezelőnek a kézhezvételtől számított 60 napon belül. Kérjük bérlőinket, hogy mindenképpen válasszanak egyet a három lehetőség közül és nyilatkozatukat küldjék vissza 60 napon belül, mivel ennek elmulasztása esetén a jogszabályok rendelkezése szerint a bérleti díj 2019. július 1-jétől a háromszorosára emelkedik.

Külön felhívjuk ügyfeleink figyelmét, hogy a részletvételről szóló nyilatkozaton ne felejtsék el feltüntetni az állampolgárságukat és a személyi azonosítójukat (a lakcímkártyája hátoldalán található 11 tagból álló számsor) is.

A döntéshez és a nyilatkozat kitöltéséhez segítséget kaphatnak az alábbi táblázatban megadott ügyfélszolgálati irodáinkban.

figyelemfelhívás le is tölthető, amelyben az érintettek megtalálhatják a fentebb is írt fontos információkat, illetve a helyi ügyfélszolgálatok elérhetőségeit.