Már a tisztított víz folyik a hálózatban

Gasztronómia, koncertek és rengeteg élmény
2018-07-05
A szemétdíjak hátralékát fényképes igazolványú díjbeszedő szedi be!
2018-07-06

Utoljára frissítve 2018-07-06

Elindulhatott a szolgáltatás, átmenetileg fertőtlenítő szagát érezhetik a vízben.

A lenti Alföldvíz Zrt. által írt hivatalos közleményt szórólapokon is megkapják. Azt változtatás nélkül közöljük.

„Tisztelt Sándorfalvi Lakosok!

Kedves Érintettek!

A Sándorfalva Városi Önkormányzat ivóvízminőség-javító program keretében beruházást valósított meg a szolgáltatott ivóvíz minőségének javítása érdekében.

A beruházás eredményeként épült új vas-, ammónium-mentesítő technológia valósult meg, annak érdekében, hogy a megváltozott vízminőségi határértékeknek megfelelő egészséges ivóvíz biztosított legyen minden Sándorfalvi Felhasználónk számára.

A technológia a beüzemelést követően, műszaki hiba miatt leállításra került. A hiba garanciális javítása megtörtént, és a víztisztítási technológia tesztüzeme az utolsó szakaszába lépett, amikor a kivitelező a Közegészségügyi Hatósággal és az Alföldvíz Zrt.-vel mint üzemeltetővel egyeztetve 2018. július 5-én megkezdte a tisztított víz hálózatba bocsátását.

Felhívjuk a település lakosainak figyelmét arra, hogy a technológiáról érkező ivóvíz a korábban megszokottól eltérő tulajdonságokkal rendelkezik, mindenben megfelel az ivóvízre vonatkozó közegészségügyi előírásoknak és jogszabályoknak. A változás a tisztítási technológia velejárója, várhatóan az ivóvíz jellegzetes fémes íze megszűnik, nem hagy sárga, barna, rozsdás foltokat a tároló edények falán, szanitereken, viszont az ivóvízben alkalmanként enyhe fertőtlenítőszer szag, íz jelentkezhet.

A fentiek az ivóvíz minőségét kizárólag pozitívan befolyásolják, így a lakosság egészséges, jó minőségű és az előírásoknak minden tekintetben megfelelő ivóvízhez juthat.

Átmenetileg az átállást követő néhány hétben előfordulhat az ivóvíz érzékszervi tulajdonságainak ingadozása, ritka esetekben az ivóvíz színének kismértékű megváltozása.

A víz minőségével, szolgáltatással kapcsolatos észrevételeket az Alföldvíz Zrt. műszaki hibabejelentő számán – 06-80-922-333 – szíveskedjenek jelezni.

Köszönjük megértésüket és türelmüket!

Sándorfalva Városi Önkormányzat

Alföldvíz Zrt.”