Gasztronómia, koncertek és rengeteg élmény

Elindult a szemétdíj hátralékának a beszedése
2018-07-04
Már a tisztított víz folyik a hálózatban
2018-07-06

Utoljára frissítve 2018-08-16

Június–július fordulóján újra önmagát ünnepelte Sándorfalva: a Pallavicini Kastély és annak kertje megtelt, a főzőverseny éppúgy csábította szombaton az érdeklődőket, mint a koncertek.

Hagyománynak számít már a Városnapokon, hogy a tényleges ünnepnapokat megelőzve valamilyen képzőművészeti kiállítás nyílik a Pallavicini Kastély Dísztermében. Ezúttal a város díszpolgárának, Dr. Nagymihály Sándornak nyílt tárlata. Augusztus 29-éig lehet megnézni azokat a válogatott kollázsokat, amelyeket Sándorfalva köztiszteletben álló háziorvosa bocsátott a Sándorfalvi Kulturális Központ rendelkezésére.

Berta István és Gonda János Sándorfalva Közösségéért Elismerő Oklevelet, Benedek Péter, ifj. Tartóczki István, Tóth Zsófia Sándorfalva Tehetsége kitüntető címet, Közszolgálatért-díjat Kériné Csaba Ildikó, Ifjúságért-díjat Pataki Ildikó, Közművelődésért-díjat posztumusz Király Györgyné kapott, az Év Vállalkozója pedig a Sipa-Vill Kft. lett. Őket tüntette ki Sándorfalva képviselő-testülete az idén, majd ezután adta át Gajdosné Pataki Zsuzsanna polgármester, és a város egyik „hivatalban lévő” díszpolgára, Dr. Nagymihály Sándor Nemes Nagy Jánosnak az idei díszpolgári címet. – Nem tudtam a telefonban megszólalni, amikor értesültem erről a címről – kezdte meghatottan beszédét az új díszpolgár, miután átvette az elismerést. Majd azt mondta, a Díszpolgári cím mellé járó anyagi megbecsülést fölajánlja a Sándorfalvi Remény Mozgáskorlátozott Egyesületnek.

Az ünnepség Gajdosné Pataki Zsuzsa polgármester beszédével kezdődött. Ezt követte egy nagyon fontos kapcsolat még szorosabbá tétele. A vajdasági Törökbecsével már eddig is nagyon élénk, gyümölcsöző kapcsolata volt Sándorfalvának. Ezt koronázták meg a város vezetői, amikor aláírták a testvértelepülési megállapodást, amely után hagyományteremtő szándékkal köszöntötték a város köztiszteletben álló nyugdíjba vonuló dolgozóit, nyugdíjasait: elbúcsúztatta a képviselő-testület Dr. Bánfi Margit jegyzőt, Dr. Fényesné Kalugyer Katalin tanárnőt, Kovács Ferencné és Muhari Jánosné óvónőket és Mészáros Istvánné dajkát. Itt vehette át a bajai Eötvös József Főiskola Aranyoklevelét ötven éves szakmai munkájáért Kovács Lászlóné Szaniszló Anna tanárnőnek. Ezután kapott elismerést Dr. Nagymihály Sándor díszpolgár is, aki ötven éve a település háziorvosa is. Végül idén is köszöntötték a városbabát, Schöffer Henit, aki tizenhárom éve akkor született, amikor Sándorfalva nagyközségből várossá lett.

A pénteki ünnepi testületi ülés alatt sajnos egyik pillanatról a másikra hatalmas vihar kerekedett, így a felhőszakadás megakadályozta azt, hogy a Május 1. téren az ünnepi ülés után a Leon-Cavallo Lovasklub és az Orion Lovassport Egyesület bemutassa a János vitéz lovasszínházi előadását. Annyi eső esett, úgy fölázott a tér, hogy a vasárnapi lovasversenyek is elmaradtak.

Szombaton viszont sütött a nap, nem veszélyeztette az időjárás a kastélykerti programokat. Az Árpád utcai kapu felől felállított hatalmas sátrak gyorsan megteltek a főzőversenyen induló csapatokkal. Idén először az Ipartestület szervezésében sütiversenyen is lehetett indulni. A színpadon koradélutántól egymást váltották a fellépők.

Koraeste Balázs Pali előadására végképp megtelt a színpad előtti terület, majd a Party Arts’OK „húzta” hajnalig.