Közösségi térré vált a pékség

Bemutatkoznak a sándorfalvi citerások
2022-08-11
Útépítési információk
2022-08-11

Júliusban ünnepelte sándorfalvi üzletének megnyitásának 9. évfordulóját a Szegedi Sütödék Kft. Az Ady Endre utcai üzlet igazi közösségi térré vált az elmúlt időszakban, sokan szívesen üldögélnek és beszélgetnek itt reggelijük közben.

Sokan még mindig Kerek Perecként emlegetik az Ady Endre utcai pékséget, pedig az júliusban 9 éve, hogy a Szegedi Sütödék mintaboltja lett. A váltást azonban sok szempontból észre sem lehetett venni, hiszen a két eladó, Badényiné Péli Szilvia és Andódi-Horváth Brigitta maradtak az üzletben, így a megszokott vendégkört jól ismerő hölgyek továbbra is az állandóságot képviselték az üzletben. Aki tehát korábban itt szeretett kévézni, azóta is ide jár, a vendégkör pedig folyamatosan bővül, köszönhetően a minőségi áruknak.

Borka Bianka, a Szegedi Sütödék Kft. ügyvezetője elmondta, cégük közel egy évtizede azért döntött úgy, hogy átveszi ennek a pékségnek az üzemeltetését, mert szerettek volna terjeszkedni és Szeged mellett a környező településeket is ellátni minőségi pékáruval.

– Örömmel tapasztaltuk, hogy az üzlet közösségi térré alakult. Iskolaidőben a gyerekek ide járnak be reggeliért, a felnőttek pedig szívesen ülnek be akár hosszabb időre is hozzánk, hogy a kávé és a napi első szendvics elfogyasztása mellett beszélgessenek. A családias hangulathoz az is hozzátartozik, hogy törzsvendégeink igényét eladóink már pontosan ismerik, így akár mondaniuk sem kell, mit kérnek – mosolygott.

A céggel kapcsolatosan Borka Bianka elmondta, nagy hagyományokkal rendelkező sütőipari vállalkozás az övék. – Jogelődünk, a Szegedi Községi Kenyérgyár 1946-ban kezdte meg a működését. Édesapám 1991-ben lett többségi tulajdonos a cégben, egy ideje pedig családi vállalkozásként üzemeltetjük. Nagy büszkeségünk, hogy 2018-ban új telephelyre költöztünk, ahova vadonatúj gyárat építettünk fel. Ennek köszönhetően még inkább lépést tudunk tartani a fogyasztói igényekkel. Többszázféle sütőipari termékünk van kenyerektől kezdve szendvicseken, süteményeken át a töltelékes és töltelék nélküli készítményekig. Büszkeségünk pedig a fánkunk, melyhez hasonló házias terméket senki más nem készít – hangsúlyozta az ügyvezető, aki élelmiszer-technológusként irányítja a termelési folyamatokat.

Természetesen Sándorfalvára is a szegedi üzemből érkezik az áru, a cég sofőrjei azonban akár naponta többször is felkeresik a partnerüzleteket, így garantálható, hogy mindig friss árut találnak a vevők mindenhol – így az Ady Endre utcában is.