Kigyűjtöttük a helyi választási adatokat

Közlemény az önkormányzati választásról
2019-10-11
Iskolánk első osztályosai fákat ültettek
2019-10-17

Utoljára frissítve 2019-10-14

Október 13-án, vasárnap Sándorfalván is szavaztak az emberek a polgármester személyéről, a képviselő-testület tagjairól és a Megyei Közgyűlés összetételéről. A részleteket a bejegyzésben találják.

A 6 791 bejegyzett sándorfalvi választópolgárból 2 987 fő ment el szavazni, azaz a választók 43.98 %-a adta le a voksát.

A képviselőkre leadott szavazatok a következőképpen alakultak. A legtöbbet szavazatot kapott képviselőtől a legkevesebb szavazat felé haladunk a táblázatban.

A legtöbben az 5-ös szavazókörben, a Kölcsey utcai Óvodánál éltek szavazati jogukkal. Ott a választópolgároknak a 48,2%-a ment el szavazni, míg a legkevesebben a 9-es körzetben, a Homokpusztai Rendezvényházba mentek, hogy leadják voksukat. Náluk csupán 29,92% jelent meg a szavazáson.

A Megyei Közgyűlést érintő szavazáson mindegyik szavazókörben a legtöbben a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség-Kereszténydemokrata Néppártra adták le szavazatukat.

Rendkívüli esemény, ami megzavarta volna a szavazást Sándorfalván szerencsére nem történt, így a szavazás napján minden rendben folyt le.