Ismerős arc a TV2 show-műsorából

Nehéz pénzügyi évet zártunk
2020-12-17
Fotókiállítás került a fenyőfa alá az iskolában
2020-12-18

Utoljára frissítve 2020-12-17

Sándorfalván tanult meg táncolni Tóth Orsi, akit a TV2 show-műsorából most egy egész ország megismerhetett. A 36 éves táncművész, aki magyar bajnok és világbajnoki döntős is volt, az elmúlt hónapokban az énekes-zenész Emilio táncos lábú énjét próbálta meg előhívni.

A TV2 egyik legnagyobb szabású show-műsora a Dancing with the Stars. A versenytáncot népszerűsítő adásokban híres emberek profi táncosokkal párba állva adnak elő egy-egy koreográfiát, amelyet szakmai zsűri értékel. A műsor egyik profi táncos résztvevője a sándorfalvi származású Tóth Orsi, aki az énekes-zenész Emiliót kapta párjának. Sajnos őket együtt már nem, láthatjuk a képernyőn, hiszen néhány adás után kiestek a versenyből, Orsi azonban a nyitányokban továbbra is táncol.

Sándorfalva azért lehet különösen büszke rá, mert táncos karrierje itt indult.

„Hatéves voltam, amikor édesanyám úgy döntött, beírat a művelődési házban akkor indult társastánc tanfolyamra. A nővéremmel együtt kezdtük a tanfolyamot, aki sokkal ügyesebb volt nálam. Nekem az első időkben az is gondot okozott, melyik a jobb és melyik a bal lábam. Amikor azonban elkezdtem utánozni a tanárnőt, Zsilák Zsuzsannát, ugrásszerű fejlődésnek indultam.”

A sikerek miatt Orsi megszerette a táncot, így bár nővére két évvel később abbahagyta, ő tovább folytatta. Éppen ekkor hívták fel ugyanis azzal, hogy van egy fiú, aki párt keres és megkérdezték tőle, akar-e versenyezni.

„Nyolcévesen azt sem tudtam, merre van az előre a parketten, a nagyok számoltak nekünk oldalról, hogy legalább ütemre tudjunk lépni”

– idézte fel Orsi első megmérettetését nevetve.

Viszont ezzel új szakasz kezdődött az életében: Szegedre került a Papiron SC versenyzőjeként.

„Onnantól kezdve tulajdonképpen mindent a táncnak rendeltem alá, még iskolát is mindig úgy választottam, hogy a sport lehessen az első az életemben.”

Ennek meg is lett az eredménye: tizenhat évesen, ifjúsági korosztályban országos bajnok lett. Új táncospárja miatt a fővárosba költözött, akivel elért mindent, amit lehetett. Ők képviselték Magyarországot négy évig a nemzetközi mezőnyben, táncoltak világbajnoki döntőt is. Huszonkét évesen külföldre került, volt spanyol és cseh bajnok, illetve francia ranglista-bajnok.

Bár a 36 éves táncművész a versenyzéstől mostanra visszavonult, még mindig nem szakadt el a parkettől, hiszen edzőként dolgozik. Ugyan a tánc a fővároshoz köti, Orsi mégis rendszeresen jár haza Sándorfalvára, hiszen szülei és testvére is itt élnek.

„A show miatt most ritkábban tudtam jönni, de általában igyekszek minden hónapban egy kis időt itt tölteni. Szeretek itthon lenni, a nyugalomban.”

A televízió műsor saját bevallása szerint teljesen új kihívást hozott az életébe, ráadásul elképzelhető, hogy hamarosan más felkérést is kap.

„Egy producer megjegyezte, hogy műsorvezetőként is el tudna képzelni, Emilio pedig jelezte, hogy szeretné velem folytatni a közös munkát és akár egy táncos műsort is készíthetnénk együtt. Szóval vannak tervek, aztán kiderül, mi tud ezekből megvalósulni”

– árulta el zárásként Tóth Orsi.