Idén is nyert Sándorfalva a Virágos Magyarország versenyen

Közösségi munkával épül a Kölcsey utcai játszótér
2019-09-06
Jegyzőkönyv Sándorfalva Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2019. augusztus 26-án megtartott rendkívüli, nyílt üléséről
2019-09-10

Ezúttal a Szervezői Bizottság díját kapta Sándorfalva önkormányzata a Virágos Magyarország versenyen.

Szeptember 6-án, péntek este a bajai Újbor Fesztiválon adták át a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny dél-alföldi régiójában résztvevő településeknek az elismeréseket.

Az eredményhirdetésen a megyéből induló 8 település közül 4-et díjaztak. Városunk a Szervezői Bizottság díját nyerte el. A díjat Búza Katalin alpolgármester vette át, aki a következőket mondta az elismerés kapcsán.

„Külön öröm számomra és az egész Önkormányzatnak, illetve úgy vélem, hogy minden sándorfalvi lakosnak ez a díj, hiszen ilyenkor nem csak a közterületeket nézik, hanem a teljes település képet. Ezért is köszönjük a lakosoknak azt, hogy ápolják környezetüket és takaros, virágos előkerteket teremtenek Sándorfalván, ezzel hozzájárulva ahhoz, hogy az ilyen versenyeken nyerjünk és egy szebb, virágosabb városban éljünk.”

Sándorfalva a versenyben már a 4. elismerést kapta meg. Korábban 2016-ban és 2017-ben oklevelet, 2018-ban pedig az Arany Rózsa díjat ítélték meg nekünk.

Ezúton szeretnénk a többi díjazott településnek is gratulálni! Reméljük jövőre is hasonlóan szép eredményeket érünk el, hiszen nem csak az elismerés számát, hanem az is, hogy olyan környezetben éljünk, amely gyönyörködteti a szemet és lelket egyaránt.

Az eseményen az eredményhirdetések után még arról is gondoskodtak a szervezők, hogy még több virágos terület legyen az országban. Biológiailag lebomló lufikat eresztettek a magasba, amelyekbe virágmagokat helyeztek. Így mikor a lufik a magasban kipukkannak, az azokban rejlő magok közül néhányból végül színes virág kelhet ki.