Helyére került a város karácsonyfája

Újabb kiállítást nyílt a Galéria Medicinában, amelyen ezúttal is komoly témát boncolgatnak a festmények
2023-11-23
Adventi jótékonysági vásár december 3-án
2023-11-24

Utoljára frissítve 2023-11-24

November 24-én, péntek reggel a Sándorfalva Önkormányzati Vagyonkezelő Közhasznú Nonprofit Kft. munkatársai befaragták és helyére állították a város karácsonyfáját, amelyet ezúttal is helyi lakosok adományoztak az Önkormányzatnak.

Pataki Tibor és Lajkó Tünde ajánlotta fel a közel 6 méteres fenyőfát, amely már 13 éve állt hátsó kertjükben. A sándorfalvi családot boldog emlékek fűzik a fához és el is árulták nekünk ennek a bizonyos fának a történetét.

„Ez volt az első karácsonyfánk, amit a házunkba állítottunk, amikor ideköltöztünk 13 évvel ezelőtt. Után környezettudatosságból kiültettük és az évek alatt többször is feldíszítettük még. Sok szép emlékünk kötődik ehhez a fához és azt szerettük volna, ha Sándorfalvának is hasonlóan jó örömöket szerez mint nekünk. Igazság szerint ma reggel még kicsit meg is simogattam és elbúcsúztam tőle. Számunkra ez a fa nem csupán karácsonykor jelentett sokat, a nyári sütögetéseknél ez adta nekünk a sütőhely mellett a kellemes hűvöst. Madáretetőt is szereltünk rá, így amikor csak kint voltunk a kertben, mindig madárcsiripelés fogadott minket. Remélem mások is annyi örömet lelnek majd benne, mint mi!” – mesélte el a fa megható történetét Lajkó Tünde.