Három évtizednyi munka elismerése – Szabóné Tóth Gabriella története

Magyarországról egyedül Zsolt fog bemutatkozni a juniorok között a Svéd nagydíjon
2023-03-17
Hajrá Sándorfalva!
2023-03-17

Február 19-e az ápolók napja. Kossuth Lajos testvére, Kossuth Zsuzsanna volt az első főápoló. Az ő születésnapja lett az egészségügyi szakdolgozók ünnepnapja. Ezen a napon osztja ki díjait, elismeréseit a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara. Szabóné Tóth Gabriella a Szakma Kiválóságáért Díjat vehette át.

Gabriella már 32 éve tevékenykedik egészségügyi szakdolgozóként. A díj, ennek az időszaknak egyfajta elismerése, valamint ezen több, mint három évtized alatt elért eredményeinek dicsérete.

Ifjúsági védőnőként is már 22 éve dolgozik ugyanazon a helyen Gabriella. Ez gyakorlatban azt is jelenti, hogy a védőnő hallgatók gyakorlati képzésében is aktív része van a díjazottnak.

Elsősegély nyújtó szakköröket, versenyeket, véradásokat is szervez az iskolában, ahol oktat. Munkájának ezen részei mind olyan önként vállalt és teljesített feladatok, amelyekkel végül kiérdemelte az elismerést.

„A covid idején is mindig számíthattak rám. Intenzív osztályon is dolgoztam akkortájt, ha kellett oltóponton voltam, mindig oda mentem, ahol szükség volt rám és igyekeztem mindig megállni a helyem.” – számolt be Gabriella az elmúlt pár év kihívásairól.

Az egészségügyi dolgozó azt vallja, már fiatal korában is ez a szakma érdekelte. Egészségügyi középiskola után szülésznő szeretett volna lenni, de édesanyja hatására a védőnőképző főiskolát végezte el Szegeden.

Arról, hogy a jövője hogyan alakul, Gabriella pozitívan gondolkozik. Úgy látja, hogy pontosan ott van, ahol lennie kell, ahol szükség van rá.

„Én nem akarok mást csinálni a hátralévő időmben, mint, amit most. Amikor megkaptam a díjat nem is azon gondolkoztam, hogyan tovább, hanem, hogy mivel érdemelhettem ki. Erős túlzásnak érzem, hogy „kiválóság”, csak igyekszem mindent a legjobb tudásom szerint elvégezni. Persze megtisztelő a díj, de rengeteg kétely van bennem. Jól csináltam? Ez volt a jó megoldás? A jövővel kapcsolatban inkább úgy érzem, a világ változik és nem én.” – fogalmazta meg gondolatait Gabriella.