Ha segítségre van szüksége, az Önkormányzathoz forduljon, ez a Kormány hivatalos kérése is: Sándorfalván hívja a +36 20 343 4707-es telefonszámot!

Változik a gyermekgyógyászati ügyelet helyszíne
2020-03-24
Pályázatot adtunk be a Kastély- kávézó felújításának támogatására
2020-03-24

Utoljára frissítve 2020-03-24

A veszélyhelyzetben segítségre szorulók, annak érdekében, hogy a lehető legnagyobb biztonságban kapják meg az adományokat, az Önkormányzathoz fordulhatnak.

Sokan akarnak jót tenni a mostani helyzetben, ám nem biztos, hogy a jó szándékú kezdeményezésükkel nem tesznek valójában rosszat. A rosszul megszervezett gyűjtések miatt tovább is terjedhet a vírus.

A Magyar Kormány hivatalos tájékoztató oldalára, a koronavirus.gov.hu oldalra március 24-én, került fel az alábbi cikk.

Nem fogadnak egyéni tárgyadományokat a karitatív szervezetek

Nem fogadnak egyéni tárgyadományokat a karitatív szervezetek, és tilos az egyéni gyűjtés is, mert a koronavírus-járvány miatt olyan sokan szeretnének segíteni, hogy a szervezetek nem győzik koordinálni őket – közölte Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács elnöke hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Az államtitkár felhívta a figyelmet, hogy aki segíteni szeretne, az a nemzeti összefogás vonalán, a 1357-es telefonszámon hívásonként vagy sms-enként 500 forinttal, valamint a www.segitunkegymasnak.hu honlapon teheti meg. A felajánlásokat az összefogás 11711711-22222222-es számlaszámára is várják – mondta.

Kiemelte, hogy a lakosság azzal is tud segíteni, ha komolyan veszi az operatív törzs és a kormány utasításait, javaslatait.

Dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos több sajtótájékoztatón is az alábbiakat közölte.

Az időseket kérjük, hogy lehetőleg maradjanak otthon! A vírus rájuk nézve a legveszélyesebb. Amennyiben a családjuk tudja őket segíteni, az a legideálisabb helyzet, de hogyha nem, akkor az önkormányzatokhoz forduljanak az időseink, hogy a gondoskodás megtörténjék róluk.

Győrfi Pál, több videóban is elmondta, amit fentebb is olvashattak.

Kedves sándorfalvi idősek! Maradjanak otthon!