Felhőtlen hangulatban táboroztak a sándorfalvi és dóci gyerekek

Sándorfalván is készülnek koronák
2019-08-22
Meghívó – 2019. augusztus 26.
2019-08-23

Utoljára frissítve 2020-05-18

Az EFOP-3.3.2-16-2016-00165 – Lásd világod! Láss csodát! című pályázatnak köszönhetően összesen 185 gyermek szerzett felejthetetlen élményeket Sándorfalván.

Többféle tábor is zajlott 2019 nyarán Sándorfalván. Ezekben hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermeke is részt vettek. Volt zenetábor és kézműves tábor is. A kettő közül bármelyiket választották a szülők, jól döntöttek, ugyanis mindkettőben fergeteges volt a hangulat és a gyerkőcök még játszva tanultak is.

A zenetábort még a felnőttek is élvezhették, mivel a tanuláson kívül évről-évre egyféle rangos szakmai műhelyként is működik.

A Sándorfalvi Térségi Alapfokú Művészeti Iskola zenetábora esténként az iskola falain kívülre, a Pallavicini Kastélykertjébe költözött. A táborban résztvevő gyermekek a Kastélykertben felállított színpadon mutathatták be szüleiknek, tanáraiknak és minden érdeklődőnek, hogy mit is tanultak addig. Fellépéseik kivétel nélkül csodásak voltak.

Játszva ismerték meg világunkat a kézműves tábor lakói is.

Szakpedagógusok segítségével a dóci gyerekek is olyan élményekhez, és ismeretekhez jutottak, amikről biztosan mesélnek majd szeptemberben iskolatársaiknak. A délelőtti kreatív és készségfejlesztő foglalkozásokon túl a pedagógusok arra is ügyeltek, hogy a nyári hőségben a gyerekek a vízpart adta élményekben is gazdagok legyenek.