Elballagtak az általános iskola végzősei

Boldog születésnapot, Sándorfalva!
2021-06-12
1. napirendi pont: SÖV Sándorfalva Önkormányzati Vagyonkezelő Közhasznú Nonprofit Kft. teherautó beszerzés támogatása
2021-06-15

Utoljára frissítve 2021-06-12

Június 12-én került megrendezésre a Pallavicini Sándor Általános Iskola ballagási ünnepsége, amely rendhagyó módon nem az iskola udvarán, hanem a nemrég felújított piactéren kapott helyet.

Az eseményen a hetedikesek búcsúztatták el a végzősöket, az ünnepi műsorukban pedig sor került szavalásra, éneklésre, és megható beszédekre: ünnepi beszédet mondott az iskola igazgatóasszonya, Czibuláné Arany Szabó Ágnes, valamint Gajdosné Pataki Zsuzsanna polgármester asszony is, aki az önkormányzat nevében a Nádastó Szabadidőparkba szóló négy alkalmas bérlettel is megajándékozta a diákokat. A nyolcadikosok is megosztották gondolataikat: megköszönték tanáraik áldozatos munkáját, és elbúcsúztak diáktársaiktól.

Alfonso Pallavicini és lánya, Olympia videóüzentben mondták el gondolataikat a ballagó diákoknak, valamint sor került a Pallavicini-díj átadására is, melyet idén György Lola kapott. Ő, és a tavalyi nyertes is a koronavírus-járvány után indulnak a külföldi, nyelvtanulással egybekötött nyereményútra.

Az iskola vezetőségének elmondása szerint idén különösen nehéz volt a díjazott kiválasztása: nyolcan is esélyesek voltak az elismerésre. Emiatt könyvjutalommal és oklevéllel ajándékozták a többi jól teljesítő tanulót.

Az iskola a hagyomány szerint léggömbökkel ajándékozta meg a ballagó diákokat, akik az esemény végén azok elengedésével intetettek búcsút az elmúlt nyolc évnek.