Egy alapkőletétel, ami mérföldkő a megye életében

Már legálisan is utazhatunk sándorfalvi buszvezető nővel
2019-05-22
Sürgősségi: SÖV Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójának nyugdíj melletti foglalkoztatása
2019-05-22

Utoljára frissítve 2019-05-23

Május 21-én, kedd délelőtt 9 órakor megtörtént a sándorfalvi kerékpárút alapkőletétele.

A Szeged–Sándorfalva–Dóc–Ópusztaszer útvonalon épülő kerékpárút építésének folyamata egy jelentős fordulópontjához ért el.

Az alapkőletételen Kakas Béla, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke, elmondta, hogy ez a kerékpárút nem csupán a három érintett településnek, hanem az egész megyének az életében egy fontos mérföldkő. Ehhez hozzátette még, hogy az épülő bicikliút az EuroVelo, azaz az Európai Kerékpárút Hálózat része lesz, így még nagyobb is a beruházás fontossága, mint azt elsőre gondolánk.

Kakas Béla a fentiek mellett azt is megemlítette, hogy egy ilyen kerékpárút a turisztika miatt lehet jelentős. Állítását alátámasztva hangsúlyozta, hogy a sándorfalvi Nádastó és Szabadidőparkban évente 60 ezer ember fordul meg. Mindehhez még azt is hozzátette, hogy a kerékpárút azt a fajta turizmust segíti elő, ami az országunkban, szűkebb térben pedig a megyénken belül élő embereket érinti.

A kivitelezést végző Probart Kft. ügyvezető igazgatója, Bartucz Tibor, a bicikliút adatairól számolt be.

A több mint 17 kilométer hosszan épülő kerékpárút településen belül 2,25 méter, településen kívül pedig 2 és fél méter szélességű lesz. Emellett szót ejtett a vállalkozó arról is, hogy milyen tetemes munkával és ehhez kapcsolódóan kellemetlenségekkel jár az építkezés, amik miatt előre is lakosság türelmét és megértését kérik.

Tény, hogy egy ideig ezután várhatóan megnő az érintett úton a tehergépjármű forgalom, ám az eredményért, ami egy korszerű kerékpárút lesz, megéri türelmesnek lennünk.