Az együttműködés, a bizalom időszaka jön

„Nagyon bízom abban is, hogy az évek óta zajló tendencia tovább tart hosszú éveken át: azaz gyarapodunk egyre többen leszünk, egyre több gyermek születik nálunk, és egyre többen gondolják úgy, érdemes ide költözni.”
Fejlődünk, megyünk tovább, csak előre!
2020-01-31
Áramszünetek több napon át Kővágóban
2020-02-03

Utoljára frissítve 2020-02-03

Sándorfalva országgyűlési képviselőjének, Farkas Sándor miniszterhelyettesnek újévi köszöntője.

Kedves Sándorfalviak!

2020. január 1-jén volt tízéves a családi adórendszer, amely tíz éve segíti a családokat. Az elmúlt években folyamatosan bővült a gyermeket nevelő szülőknek járó adó- és járulékkedvezmények köre és összege, 2011-hez képest majdnem megduplázódott a kétgyermekes családoknál maradó összeg nagysága.

2010-ben elindultunk azon az úton, amely a biztonságot és a folyamatos fejlődést jelenti. Ennek alapja a magyar vállalkozásokat és a magyar családokat középpontba helyező új gondolkodásmód. Idén a gazdaságvédelmi akcióterv újabb pontjai lépnek életbe, amelyek az adócsökkentések mellett célzott támogatások segítik a magyar családokat és a vállalkozásokat. 2020-ban szinte mindenkit érintenek az adócsökkentések. Célunk, hogy megőrizhessük az eddig elért eredményeket, azt a teljesítményt, amivel mára tíz év leforgása alatt Magyarország utolsóból első lett a gazdasági növekedésben.

Az európai identitásválsággal kapcsolatos viták folytatódnak, ráadásul egyre több jel utal arra, hogy az európai gazdaság motorja nem tudja hozni az elvárt fordulatszámot. Ezért idén is küzdelmes új évre készülünk. A sikeres közösség az együttműködés képességén múlik. Ez pedig 2020-ban fel fog értékelődni. Fontos, hogy tudjunk együtt gondolkodni, megoldani mindennapi nehézségeinket, gondjainkat és befolyásolni saját környezetünket, tenni közösen annak érdekében, hogy mindenki jobban érezze magát. Az idei esztendő erről fog szólni. Olyan időszaknak kell beköszöntenie Sándorfalván is, amely az együttműködésen, a bizalmon alapszik, amelyből minél több erőt meríthetünk.

Év elején azt kívánom mindannyiunknak, hogy terveinket és álmainkat meg tudjuk valósítani. Boldog új évet kívánok mindenkinek!

Farkas Sándor

országgyűlési képviselő