Átadták és elnevezték az új egészségházat

Szeptemberben a következő időpontokban lehet az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordulni
2019-08-29
Szeptember 6-ig meghosszabbították a ruhaosztást
2019-08-29

Utoljára frissítve 2019-08-29

Augusztus 28-án, szerda délután egy órakor összegyűltek a sándorfalviak az új funkcióval bíró régi pártház átadására és elnevezésére.

Gajdosné Pataki Zsuzsanna, Sándorfalva város polgármestere csodaszép napnak nevezte az átadó napját.

„A rendszerváltás után üresen álló régi pártház olyan feladatot kapott, ami a sándorfalviakat fogja szolgálni.”

A polgármester beszédében szót ejtett arról is, hogy az összesen 7 és fél millió forintból megújuló épület programja nem indult volna el Nemes Nagy János, Sándorfalva díszpolgárának 1 millió forintos támogatása nélkül.

Nemes Nagy János az átadón elmondott beszédében meg is említette, hogy az épület annál a funkciónál, amivel mostantól rendelkezik, jobbat nem is találhatott volna.

Dr. Nagymihály Sándor, sándorfalvi háziorvos is az ügy mögé állt, hogy a régi pártház új funkcióval bírjon. A felújítás ideje alatt többször is benézett az épületbe és tanácsaival járult hozzá ahhoz, hogy egy igazán jól működő egészségház jöjjön létre.

A díszpolgár beszédében az épület múltjára tért ki, majd hozzátette, hogy ez az új egészségház mindenkié.

Sándorfalva polgármestere elmondta, hogy az épület megújulása még nem ért véget.

„A jövő évi 2. fejlesztési ütemben javasoljuk a képviselő testületnek, hogy kerüljön elbontásra a régi kerítés, új járdát építsenek az épület elé, valamint parkolókat alakítsanak ki az udvarában.”

Gajdosné Pataki Zsuzsanna még arra is felhívta a figyelmet, hogy az épület valóban mindenkié, de csak akkor válik igazán a sándorfalviak hasznára, ha azt használják is.

„Pont ezért, a lakosságtól is várjuk a visszajelzéseket, illetve a fejlesztésekkel kapcsolatos ötleteiket.”

A beszédek után a Szűz Mária Szent neve Római Katolikus Templom Plébániai kormányzója, Sutka István rövid imával meg is áldotta az új egészségházat.

Az épület átadását jelző szalagvágás után az ünnepségen megjelenteket arra kérték, hogy szavazzanak az épület új nevére. A kiírt pályázatra, amiben arra kértük a sándorfalvi lakosokat, hogy nevezzék a megújult épületet, rengeteg válasz érkezett. Mivel úgy gondoltuk, nem az önkormányzati dolgozók, hanem a helyi lakosok tiszte az, hogy új nevet adjanak az épületnek, ezért helyben szavazásra bocsátottuk azt.

Így a sándorfalvi egészségház új neve Gyógykuckó lett. A javaslattevő: Onozó Ildikó, Sándorfalva, Árpád u. 22. szám alatti lakos.