Átadták a felfejlesztett sándorfalvi Nádastó Szabadidőparkot

3. napirendi pont: A „Nádastó Szabadidőpark II. ütemű fejlesztése” című pályázathoz kapcsolódó beszerzési eljárás eredménye
2022-05-12
Áramszünet várható Sándorfalva külterületén
2022-05-16

Utoljára frissítve 2022-10-19

Jelentős fejlesztésen esett át a sándorfalvi Nádastó Szabadidőpark az idei strandszezon kezdetére. A leglátványosabb változás a két új épület a területen. Az önkormányzat több mint 270 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a „A sándorfalvi Nádastó Szabadidőpark komplex turisztikai fejlesztése” (TOP-1.2.1-16-CS1-2017-00005) című pályázatával. Egy hatékonyabb beléptetését szolgáló fogadóépület, valamint egy idegenforgalmi látogatótér épült fel a pályázatnak köszönhetően. Utóbbi elsősorban rendezvények helyszínéül szolgál majd: a tópart melletti létesítmény teraszain kényelmes ülőbútorok várják a vendégeket, de tartozik hozzá melegítőkonyha és egy rendezvényterem is.

Teteje napozóteraszként és kilátóként is funkcionál, így akár strandolós programhoz, akár konferenciához vagy kiállítás megrendezésére is alkalmas helyszín lehet. A pályázat részeként a strand területén kialakítottak még többek között három gyalogos hidat, egy gyalogos tanösvényt, térfigyelő kamerarendszert építettek ki és vízi járműveket is vásároltak.

A megújult komplexumot május 14-én, szombaton adták át egy egész napos családi programsorozattal. Reggel családi horgászversenyt és jótékonysági futást tartottak, délután pedig volt ugrálóvár és arcfestés a kicsiknek, illetve rodeó bika, valamint íjászbemutató a nagyobbaknak. 

A rendezvényen koncertet adott Szulák Andrea és megválasztották az év sütikirálynőjét is. Az epres sütemények versenyére 21 háziasszony nevezett, miután a 4 gyerekből és 2 felnőttből álló zsűri eldöntötte, melyik alkotás a legfinomabb, az édességekből több mint 600 adag kóstolót osztottak ki a rendezvény látogatóinak.

Fotó: Karnok Csaba