A piacon már nincs idősáv és ott maszk sem kell

Meghívó 2020. június 25.
2020-06-18
Egy évvel meghosszabbodnak az építési engedélyek
2020-06-22

Utoljára frissítve 2020-06-19

Valószínűleg már Önök is hallották, hogy a kormány eltörölte az idősávos vásárlást, de emellett más változások is életbe lépnek, vagy inkább, helyesebben szólva, visszatérnek.

A kedden a parlament által megszavazott, majd szerdán a köztársasági elnök által aláírt veszélyhelyzet visszavonásáról szóló törvénynek számtalan része van. A sándorfalvi piacot ennek a törvénynek egy bizonyos része érinti. Mégpedig az, amelyikben az idősávos vásárlásról szóló törvényt hatályon kívül helyezik.

Ezzel eltörölték azt, hogy a 65 év felettiek csak reggel kilenc óra és dél között vásárolhatnak.

Fellélegezhetünk abból a szempontból is, hogy a maszk viselése már csak a tömegközlekedési eszközökön és az üzletben történő vásárláskor, valamint a vendéglátóhelyek zárt tereiben a vendéglátósoknak kötelező.

Mindezek mellett városunk piacáról fontos még tudni, hogy jelenleg építkezés is zajlik a területen. Ennek a beruházásnak köszönhető, hogy egy modern és megújult piacot kapunk mi, Sándorfalva lakói. Ez az építkezés értünk, nekünk készül és persze a hozzánk ellátogatóknak. Erre egy korábbi cikkünkben hívtuk fel a figyelmet. Ezzel kapcsolatban ismét arra kérjük a lakosságot, hogy a piacon türelemmel viseltessenek a munkagépek és munkások felé, illetve óvatosan közlekedjenek!

A járványhelyzet idején szinte szállóigévé vált mondat pedig még most is érvényes. Vigyázzanak magukra, vigyázzunk egymásra!