Nem helyezik át a piacot a felújítás és bővítés idejére

Július elsejétől kötelező a NAV felé az online számla adatszolgáltatás
2020-06-17
Június 23-án kezdődik a kerékpárút építése városunk belterületén
2020-06-18

Utoljára frissítve 2020-06-26

Idő és költségtakarékos döntés született a piac helyéről. Városunk piacterének modernizáló felújítása és bővítése egy hosszú folyamat, de az elérni kívánt eredmény kárpótolni fog minket ezért.

A Sándorfalvi piactér fejlesztése, bővítése – TOP-2.1.1-15-CS1-2016-00004 című pályázat megvalósítása így kezdődik.

Mikor az év elején átadásra került a munkaterület, még csak nem is gondoltunk a koronavírus-járványra. Majd olyan élethelyzetbe kerültünk, ami szinte teljesen megállította az életet, így az építkezést is. A járványhelyzet lecsendülésével viszont újult erővel indultak el a munkálatok. A jövő évi átadás idejéig a kivitelezés egyre nagyobb ütemben zajlik majd.

Deák Sándor, a SÖV Sándorfalva Önkormányzati Vagyonkezelő Közhasznú Nonprofit Kft. és a sándorfalvi piac üzemeltetője ennek a kapcsán az alábbiakat közölte.

A város vezetése, figyelembe véve a lakosok, kereskedők véleményét, úgy döntött hogy a működő piac nem kerül ideiglenesen áthelyezésre, a kivitelezéssel párhuzamosan az eredeti helyén fog tovább üzemelni. Azonban ez kompromisszumokkal is jár, hiszen lesznek olyan időszakok, amikor a mostani üzemelő piac területén is folynak időszakos jelleggel kivitelezési munkák. A kivitelező lezár bizonyos területeket, árusító területek kerülnek áthelyezésre, esetenként bekerített munkagödröt, tárolt anyagot kell kerülgetni.

Tudjuk sok lakosnak voltak ötletei a piac ideiglenes áthelyezésével kapcsolatban, de amit nagyon fontos tudni: ez egy igen bonyolult, időigényes, és költséges megoldás, bizonytalan eredményű végkifejlettel.

A piac áthelyezése olyan, mint egy új piac létesítése. A hatóságokkal engedélyeztetni kell, és teljesíteni kell az előírásokat. Ilyenek például: megfelelő mennyiségű, minőségű vizesblokkok, hatósági irodák, zárható, bekerített terület, hulladékkezelés, térvilágítás, és burkolt, sármentes terület.

Tisztelettel kérjük a lakosság megértését, és toleranciáját amikor a piacot meglátogatja akár vásárlóként, akár árusként.

Így tehát, ahogyan azt Deák Sándor is kéri, az Önkormányzat is arra kéri a lakosságot, hogy legyenek kompromisszum készek, hiszen akkor készülhet el hamar és mégis jó minőségben az új piac, ha türelemmel vagyunk a munkások felé.