A 7. Kinizsi Juniálison fergeteges volt a hangulat

A következő időpontokban lehet az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordulni júniusban
2019-06-03
Pályázati támogatást nyert a Petőfi Emlékkönyvtár energetikai korszerűsítése
2019-06-03

Utoljára frissítve 2019-06-16

Idén is versenyeztek a Csongrád megyei falvak és városok a Kinizsi vándordíjért Fábiánsebestyénen. A Kinizsi Juniális azonban jóval több egy versenynél, vagy egy falunapnál.

A nemzeti összetartozás jegyében rendezik meg évente az eseményt, amin játékos vetélkedőkkel és főzőversennyel dől el, hogy ki kapja a vándordíjat. A rendezvénynek nem csupán az üzenete az összetartozás, hanem a résztvevők őszinte érzése is. Jó példa erre Sándorfalva és Dóc kapcsolata, hiszen mi munkaidőn kívül is ápoljuk a jó kapcsolatot, ahogy az a fotókon is látszik. Tehát a két település nem pusztán hivatalosan tartozik össze, mert a barátság túlmutat az intézmények közötti kommunikáción.

A csapatokat Farkas Sándor, miniszterhelyettes és parlamenti államtitkár, körzetünk országgyűlési képviselője is az összetartozást és a települések közti barátkozást bátorította beszédében.

A rendezvény hivatalos megnyitója után el is kezdődött a buli. Összesen 21 település versenyzett egymással, így szép eredménynek mondható tőlünk, hogy az úgynevezett söprögetőben úgy helyt álltunk, hogy az 5. helyig jutottunk. Még ennél is szebb, hogy a főzőversenyben a 2. helyezést értük el.

Sajnos összesítettben már nem teljesítettünk ilyen jól, de ezúton is gratulálunk a győzteseknek. A vándorkupát ezúttal Felgyő vihette el, a hozzánk igen közel álló Dóc pedig a második helyezést érte el az összesítésben. A dobogó harmadik helyén Árpádhalom végzett.

Amennyiben Ön lemaradt volna a települések közti találkozóról, képgalériánkon keresztül most visszanézheti milyen volt a hangulat.