Zöld város: százmillió forintot nyert Sándorfalva

Sándorfalvi Kisbíró – 2017. május
2017-06-12
699 979 972 – összefogtunk, és ennyit nyertünk kerékpárút-építésre
2017-06-14

Utoljára frissítve 2017-06-14

Sándorfalva városközpont közterületeinek és zöldfelületeinek fejlesztése, rekonstrukciója címmel adott be pályázatot a város még tavaly májusban. Mostanra megszületett a döntés, nyert a település!

A Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága által kiírt Zöld város kialakítása pályázaton a maximális százmillió forintos összegre pályázott.

És nyert! A teljes összeget, 99 millió 985 ezer 437 forintot!

Sándorfalva a Szabadság tér felújítására pályázott, az önkormányzatnak közösen kellett benyújtania a projektet a Szűz Mária Szent Neve Plébániával, hiszen a terület egy része az egyházé.

Emlékeztetőül:

„a pályázat keretein belül a Szabadság tér, a Kastély kert és a tervezett piac területének egységes, egymáshoz kapcsolódó zöldfelületeinek kialakítása, revitalizációja a cél. (…) A főépítész és a tervezők bevonásával a következő prioritási sorrendet alakítottuk ki: elsődleges a szintén TOP-os pályázatból megvalósítandó piacfejlesztés területének komplex befejezése, ideértve a kastélykert és a piac szerves összekapcsolását és a zöldfelületek kialakítását. Ezt követheti a Pallavicini kastély több funkciós parkjának kialakítása és a Szabadság tér felőli kerítés elbontásával a két terület átjárhatóságának, átláthatóságának biztosítása”

– állt a képviselő-testületi előterjesztésben, amelyet egyhangúlag fogadtak el.