Zöld hulladék: hetente egyszer a volt strandon leadható!

Jegyzőkönyv Sándorfalva Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2018. május 24-i soros, nyílt üléséről
2018-06-20
Családsegítői állást kínál Dócon az EESZI
2018-06-25

Utoljára frissítve 2018-06-22

Június 25-étől indul az zöld hulladék konténerekbe gyűjtése.

Sándorfalva egy részén egy ideje tart már a kísérlet: a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. minden kedden hat órától elviszi a szelektíven gyűjtött zöld hulladékot, sőt, ehhez külön kukákat is biztosított mindazoknak, akik a kísérleti programban érintett részén laknak a településnek. Azonban a nyári „fűnyírószezonban” egyre több az ilyen jellegű hulladék, amelynek szakszerű, szelektív elhelyezése a sándorfalvi hulladékudvar átépítése miatt okozhat problémát. Ezen igyekszik segíteni az önkormányzat a hulladékgazdálkodással közösen. Minden hétfőn 10 órától 18 óráig a volt strand területére konténereket helyeznek ki, amelyekben díjmentesen elhelyezhető a szelektíven gyűjtött zöld hulladék.

Hangsúlyozzuk, csak a szelektíven gyűjtött, komposztálható zöld hulladékot lehet elhelyezni a konténerekben. Melyek ezek? Elnyílt virágok, lehullott gyümölcs- és zöldség, ágak, gallyak, lombok, fűnyesedék, kerti gaz tehető bele a kukákba. A többi hulladékot a volt strandon nem veszik át, azt továbbra is a sándorfalvi úti nagy hulladéklerakóba kell elvinni.

Többször kértünk már mindenkit ezeken a hasábokon: annak ellenére, hogy messzebb kell vinni, kényelmetlenebb, vegye a fáradságot és vigye ki oda mindazt a hulladékot, amelyet nem tud, nem lehet belerakni a hagyományos kukákba. Ne szemeteljük össze a város környéki erdőket! Mi lakunk itt, mi kirándulunk, élünk ezekben az erdőkben, ne szemeteljük már össze saját magunknak! Sokkal jobb lenne, ha nem kellene időről időre különböző szemétgyűjtő akciókat rendezni azért, hogy legalább egy részét valamennyire kitakarítsuk ezeknek a területeknek.

Arról nem beszélve: ameddig az erdőbe kiviszik a szemetet, addig a hulladéklerakóba is ki lehetne érni…