Ünnepi testületi ülés

Idén is nagy sikernek örvend a nyári diákmunka program
2021-07-01
Sajtóközlemény: Elindult a Csongrád-Csanád megyei identitás erősítése
2021-07-05

Utoljára frissítve 2022-10-19

Július 2-án a Kastélykertben ünnepi testületi ülést tartott Sándorfalva képviselő-testülete, melynek keretein belül nyolc kategóriában osztottak ki díjakat.

„Sándorfalváért” kitüntető címet kapott Török János fotóriporter, fotóművész.

A „Közművelődésért” posztumusz díjat kapott Nacsa Józsefné, aki számos kultúrkör aktív tagja volt: például az Őszikék Egyesület, a helyi énekkar, tánckar és irodalmi kör oszlopos tagja.

Az „Ifjúságért” kitüntető címet Sáringer András, volt iskolaigazgató kapta.

Az „Egészségért” kitüntető címet Slezákné Kiss Andrea védőnő kapta.

A „Közszolgálatért” kitüntető címet Deák Sándor, a SÖV Kft. volt ügyvezető igazgatója kapta.

„Az Év Vállalkozója” kitüntető címet Csányi Péterné kapta, aki férjével az Oriflame üzletében építette fel vállalkozását.

A „Sándorfalva Tehetsége” kitüntető címet idén 17 fiatal kapta:

–          A Pallavicini Sándor Általános Iskola azon diákjai, akiknek rajzai bekerültek J. K. Rowling Ickabog című könyvébe illusztrációként: Birkás Anna, Bohák Viktória, Elekes Zoé, Nagy Krisztián, Németh Lili, Répási Luca, Szabó Kata, Szabó Patrícia, Szabó Zsófia, Vígh Botond, Zámbó Krisztina, Zámbó Viktória.

–          Móricz Máté, aki az 1956-os forradalom videós feldolgozásával érdemelte ki az elismerést.

–          Gera Norbert, Gera Zalán és Kovács Viktor focisták.

–          Jenei Eszter diákújságíró.

A „Sándorfalva Közösségéért Elismerő Oklevelet” kapták: Ráczné Rauk Erika, aki 20 éven át vezette a helyi nagycsaládosok egyesületét, a Sándorfalvi Önkéntesek Csoportja (vezetője: Sziráczki Zoltán), és Bürgés János kiemelkedő társadalmi munkát végző helyi vállalkozó.

Az ünnepi testületi ülésen jelen volt Farkas Sándor országgyűlési képviselő, aki Gajdosné Pataki Zsuzsanna polgármesterrel együtt gratulált a díjazottaknak. Az eseményt a helyi citerazenekar műsorával, a Pálinkás-testvérek produkciójával és a Suhancok néptáncegyüttes fellépésével is színesítették.

Az esemény a “Közösségfejlesztés Dóc, Ópusztaszer, Sándorfalva és Szatymaz összefogásával” című, és TOP-5.3.1-16-CS1-2017-00008 kódszámú támogatás keretein belül valósulhatott meg.

Sándorfalva, 2021. július 3.