Ünnepélyes keretek között adták át a Polgárőr Város kitüntető címet

Fergeteges buli lesz az idei Városnapokon
2019-06-25
Pénzügyi és Településfejlesztési Bizottság 2019. június 21-i nyílt ülésének jegyzőkönyve
2019-06-26

Utoljára frissítve 2019-06-25

Szombaton, június 22-én, Sándorfalva egy igen megtisztelő elismerést kapott.

Az elismerést, amivel 100 ezer forintos támogatás is jár polgárőreinknek, Bereczné Bősi Gizella, a Polgárőr Egyesület Sándorfalva elnöke, Dr. Túrós Andrástól vehette át. A kitüntető címet rajtunk kívül még 6 másik város is megkapta.

Az Országos Polgárőr Szövetség huszonötödik alkalommal rendezte meg az Országos Polgárőr Napot. A festői látképet nyújtó balatonföldvári Magasparton, ahol köszöntőt mondott Szita Károly, Kaposvár polgármestere, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke, valamint Holovits Huba, Balatonföldvár polgármestere is, ünnepélyes keretek között adták át a díjat.

Holovits Huba elmondta, hogy a biztonság alapvető igénye minden embernek, ezért meg is köszönte a rendőrség és a polgárőrség munkáját. Szita Károly említést tett arról, hogy tapasztalatai szerint a polgárőrök munkája nélkül a közbiztonság nem teljesíthető.

Dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke is mondott beszédet, amelynek fontos része volt a polgárőrség fejlődése és megújulása.

Még az ifjú polgárőrök ünnepélyes fogadalomtétele előtt Dr. Balogh János rendőr vezérőrnagy, országos rendőrfőkapitány is megköszönte a polgárőrök munkáját.

A XXV. Országos Polgárőr Napon a beszédeken és díjátadón kívül egyéb programok is voltak. A véradáson és újraélesztési gyakorlatok elsajátításán túl még egy látványos kutyás bemutatót is végig lehetett nézni.

A részletekért keressék fel az Országos Polgárőr Szövetség oldalát!

Fotók: OPSZ