Újjászületik a volt pártház, az Egészségház új épülete lesz

Hallott már a Babakötvényről? Csütörtökön mindent megtudhat róla a SZIKK-ben!
2019-01-21
Jegyzőkönyv Sándorfalva Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2019. január 21-i rendkívüli nyílt üléséről
2019-01-28

Utoljára frissítve 2019-01-25

Megszűnik majd a zsúfoltság például a vérvételek idején; az épületet az egészségügyi ellátás fejlesztésére használják föl. Ráadásul nagylelkű díszpolgári adomány is segíti a munkát.

Még a tavaly májusi testületi ülésen tárgyalták a képviselők, hogy az Alkotmány körúti volt pártház és az Egészségház telkét összevonják. Már akkor azon gondolkozott a testület, hogyan lehetne még tovább fejleszteni az egészségügyi alapellátást Sándorfalván. Ennek első lépése, hogy legyen hol fejleszteni. Ezért határozták el, hogy kezdésnek összevonják a két szomszédos telket, hogy könnyebben bővíthető legyen a szolgáltatás, ha majd „odaérünk”. A volt pártház jellemzően raktár volt, utoljára a zöld kukák kiosztását koordinálták az épületben, egyébként többnyire kihasználatlanul állt az Alkotmány körúton.

A tavaszi igen után legutóbb a decemberi rendkívüli ülésen foglalkozott az ingatlannal a képviselő-testület. Ekkor a sürgősségi indítvány szerint arról határoztak, hogy funkciójában az épület helyet adna gyógytornászi feladatok csoportos ellátásának, az idősek valamint az egészségügyi állapotuk alapján rászorultaknak. Az Egészséghét keretében kiscsoportos terápiás rendelések, egészségügyi témájú előadások szervezéséhez is lehet majd használni. Sőt, Sándorfalva és a szomszédos kistelepülések által életre hívott Egészségügyi Társulás által nyertes pályázat keretében nyújtott gyógytornászi és dietetikus feladatok ellátásának is helyet fog nyújtani az épület – ezek az ellátások jelenleg a Budai Sándor Művelődési Házban vannak.

Ide fog átkerülni a hétfő reggeli vérvétel, hogy megfelelő körülmények között tudjuk ellátni ezt az önkormányzati önként vállalt feladatot is.

A munkálatokat 7 millió 500 ezer forintból lehet elvégezni.

Ugyanakkor a testületnek csak 6 millió 500 ezer forintot kellett megszavaznia a munkákra.

Sándorfalva díszpolgára, Nemes Nagy János ugyanis fölajánlott 1 millió forintot

arra, hogy a mozgásukban korlátozott sándorfalvi lakosok ellátási körülményei javuljanak a városban. Ezt a fölajánlást a díszpolgárral egyetértésben a testület a régi pártház renoválásánál használja fel. A tervek szerint reméljük, áprilisban átadhatjuk az új egészségügyi épületet.