Több utca is aszfaltburkolatot kap Sándorfalván

Kontroll nőgyógyászati szűrés a Gyógykuckóban
2022-02-24
Meghívó 2022. március 2
2022-03-01

Utoljára frissítve 2022-02-24

Több utca is aszfaltburkolatot kap Sándorfalván a Kisvárosi Programban nyert csaknem 135 millió forintnak köszönhetően. A munkálatok hétfőn kezdődnek.

Sándorfalva önkormányzata 134,7 millió forintos támogatást kapott a Kisvárosi Programból, melyet belterületi útépítésre fordítanak. Összesen 2,1 kilométer hosszan kerül aszfaltburkolat a Fürj, Fácán, Cinke, Őz és Zrínyi utcákra, illetve a Citera, Orgona, valamint az Árpád utca egyes szakaszaira. A nyílt közbeszerzési eljárás már lezajlott, a kivitelezővel és a műszaki ellenőrrel pedig csütörtökön írták alá a vállalkozási szerződést. 

– Célunk volt, hogy ne csak központi beruházások történjenek a településen, ezért indult el az út- és járdaprogram – montda Gajdosné Pataki Zsuzsanna polgármester. Kiemelte: az elmúlt 3 évben 57,5 millió forintot költöttek járdaépítésre, 2020-ban pedig önerőből teremtették elő azt az 50 millió forintot, melyből a Rózsa utcai útépítést meg tudták valósítani. 

– Farkas Sándor miniszterhelyettes segítségével tavaly megkaptuk ezt az összeget a Kisvárosi Programból, melyből most több utcára is aszfaltos burkolat kerülhet. És mivel a TOP Plusz programba is pályáztunk, a következő ütemben további utcákban is lesz majd hasonló építkezés– tette hozzá.

Az eseményen jelen volt Farkas Sándor miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő is, aki kiemelte, mindig fontos beruházás, ami egy település lakóiért történik. 

– Jó célnak tartom, hogy a sándorfalvi mindennapok közelítsenek a nagyvárosi élethez, vagyis hogy az itteniek is úgy tudjanak közlekedni, mint akár a megyeszékhelyeken lakók. Természetesen ehhez forrásokra is szükség van, ehhez pedig az ország gazdasági teljesítőképessége adja az alapot – tette hozzá. Majd dicsérve az ambiciózus vezetőket megjegyezte: Sándorfalva olyan fejlődésen megy keresztül az utóbbi években, melyre sosem volt még példa.

Kiss Endre, a kivitelező Bács-Bau System Kft. ügyvezetője elmondta, a munkálatok hétfőn kezdődnek és a tervek szerint májusig tartanak majd. 

Forrás: Délmagyar