Tavaszköszöntő faültetés

Már díszítjük a húsvéti tojásfánkat
2023-03-29
Kéményseprőket keres a Katasztrófavédelem
2023-03-31

Utoljára frissítve 2023-03-30

Generációk találkozójával, idősek és fiatalok közös munkálkodásával, civil és önkormányzati összefogással 2023. március 16-án Sándorfalva főterén 20 db facsemetét ültettek el.

A Sándorfalváért Alapítvány gondnokságával a templomkertbe platánfa, a Kastély-kertbe ezüst juhar facsemeték kerültek.

Darázs Sándor alapító – és kuratóriumi tag elmondta, akciójuk a hagyományok megőrzését, az aktív környezetvédelmet, az összefogást képviselte, az anyagi forrást a civil szervezetnek felajánlott adó 1% -os felajánlása biztosította.

A munkálatok előkészítésében a SÖV Közhasznú Nonprofit Kft. (az önkormányzat gazdasági társasága) és Ambrus László önkormányzati képviselő segített. A faültetésben a Sándorfalvi Pallavicini Sándor Általános Iskola erdei iskolásai – a 6. évfolyam három osztálya, valamint a 4. b osztály vett részt, az Őszikék Nyugdíjas Egyesület tagjainak szakszerű segítségével.

A gyerekek derekasan helytálltak ebben az ökoiskolai feladatban, természetesen pedagógusaik és a szépkorúak türelmes irányítása pótolhatatlan volt.  Bízunk benne, tapasztalatuk a későbbiekben is hasznukra válik és ahogyan a rendezvény elején elhangzott,  10 – 15 vagy akár 50 év múlva családjukkal kellemesen hűsölhetnek majd az elültetett fák lombjai alatt, mint ahogyan mi is tesszük.