Tájékoztató földi szúnyoggyérítésről

Értesítés a parlagfűvel fertőzött területek felkutatásáról
2020-07-02
Jegyzőkönyv Sándorfalva Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. június 25-én megtartott, rendkívüli nyílt testületi üléséről
2020-07-02

Utoljára frissítve 2020-07-02

Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy településünk területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre.

A kezelés pontos időpontja: 2020. július 8-án, napnyugta utáni órákban.

Rossz idő esetén a védekezés 2020. július 9-10-én ugyanebben az időben kerül elvégzésre.

Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer.

A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A lakosság részére javasolt intézkedések:

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

A Sándorfalva Városi Önkormányzat is kért árajánlatot szúnyoggyérítésre

A fentebb említett időpont központi, tehát állami szúnyoggyérítési program keretén belül valósul meg. Mivel valószínűleg a szúnyoggyérítést nyáron meg kell majd ismételni, az önkormányzat kért rá árajánlatot. Az alapján a bel- és külterületi szúnyoggyérítés az önkormányzat megközelítőleg 2 millió forintjába kerül majd.